Genel Müdür iddialarına Özcan son noktayı koydu

Genel Müdür iddialarına Özcan son noktayı koydu Genel Müdür iddialarına Özcan son noktayı koydu
A- A+
Reklam

TV 100 ekranlarında canlı yayınlanan, Gürkan Hacır’ın moderatörlüğünü yaptığı “Taksim Meydanı” adlı programına konuk olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, usta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Program sırasında Yeni Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Hurşit Yakışıklı tarafından bugün ulusal ve yerel basında çıkan haberler hatırlatılarak; “Makam şoförünü, Genel Müdür olarak atayıp atamadığı” sorusunu sordu. Başkan Özcan, atama işleminin resmi bir prosedürü yerine getirmek için ve geçici bir süreliğine yapıldığını belirtti.

Çıkan haberlerde Genel Müdür olarak atandığı iddia edilen Özgür Yıldız’ın kendi rızasıyla bir dönem kendisinin makam şoförlüğünü yaptığını söyleyen Özcan; ““Gazetelerde çıkan haberler yanlış bilgi. Yani bu da gol değil. Boltur Şirketi Belediye Meclisi kararı ile hibe alınan bir şirket. Limited şirket anonim şirket de değil. Limited şirketlerde kurulma aşamasında Ticaret Sicil Gazetesine bir müdür bildirmeniz gerekiyor. Genel Müdür değil, müdür bildirmeniz gerekiyor. Boltur şuanda yeni kuruldu ve tek çalışanı ve tek müdür olan bir şirket. Bizim kuruluşta bir isim bildirmemiz gerekiyordu. Mevzuatı bilen, benim çok sevdiğim ayrıca makam şoförü kadrosunda değil Hukuk Servisi kadrosunda olan bir kardeşimiz ve ben de bu kardeşimizin kurucu müdür olmasına izin verdim. Genel müdür diye bir unvan yok. Ve bundan sonra da bu göreve o devam edecek diye de bir durum yok. Şunu da söyleyeyim bin 500 lira huzur hakkı alacak. Şuanda profesyonel yöneticilerle görüşme yapıyoruz. Geçiş sürecinde yapılan bir atama ve yakın bir zamanda onun yerini profesyonel bir yönetici alacak” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler