Gölcük'te ilk raunt Platformun oldu

Gölcük'te ilk raunt Platformun oldu Gölcük'te ilk raunt Platformun oldu
A- A+
Reklam

Gölcük’ün yapılaşmaya açılmaması için oluşturdukları Gölcük Platformu çatısı altında 2017 yılından buyana mücadele veren Gölcük Platformu, mücadelesinin ilk ayağını kazandı.

Bolu Milletvekili iken platformun oluşturulmasını sağlayan ve aradan geçen yılların ardından Belediye Başkanı olunca konunun muhatabı ve eleştiri oklarının hedefi haline gelen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bu akşamki Bolu Belediye Meclisinde Gölcük ile ilgili çıkması beklenilen kararı başka bir toplantıya erteledi.

Bu akşam Bolu Belediye Meclisi toplantısı Başkan Tanju Özcan başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündeminde yer alan; “Gölcük Tabiat Parkı sınırı içerisinde kalan kapı girişi ve park yerleri, saha temizliği, giriş kapısı yanında yer alan Kır Lokantası, büfe, kır gazinosu ve kır kahvesi işletmesi, bisiklet işletmeciliği ve golf arabası işletmeciliği, idare ve konukevi restoranın bulunduğu yer, alabalık çiftliği ve restoranı, GKN (2) giriş kapısı ve günlük kullanım alanlarının 10 (on) yıllığına kiraya verilmesi, Gölcük gelişim planında yapılmakta olan 25 adet kır evi (bungolov), idare ve kontrol binası, kır kahvesinin 17 (on yedi) yıla kadar sınırlı ayni hak tesisiyle kiraya verilmesi için Belediye Encümenine yetki verilmesi” gündem maddesi ise Meclise damga vurdu.

Özellikle “Gölcük gelişim planında yapılmakta olan 25 adet kır evi (bungolov), idare ve kontrol binası, kır kahvesinin” yapımına karşı çıkan Gölcük Platformu Üyeleri, Meclis öncesi Bolu Belediyesi binası önünde toplanarak, basın açıklaması yaptılar ve bu karara karşı olduklarını ifade ettiler.

Ardından Meclis Salonuna geçen yaklaşık yüz platform üyesi, Belediye Meclisinin Gölcük’ü kiraya vermemesi için protesto eylemi yaptılar. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yerini alması ile birlikte sloganlar ve alkışlarla protestolarını sürdüren Gölcük Platformu Üyeleri adına bir temsilci de Meclis kürsüsünden Platform olarak neden Gölcük’te yapılaşmaya ve kiraya verilmesine karşı olduklarını aktardı.

“Gölcük Bolu’nun elinden alınacak”

Konuşmanın ardından Meclis Üyelerine ve Platform Üyelerine Gölcük ile ilgili son durum hakkında açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Gölcük’ün Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Bolu Belediyesi’nin elinden alınması ile ilgili yazının Bakanın önünde imzada olduğunu söyledi.

Başkan Özcan; “Milli Parklar Gölcük’ü bizden alacak hem de uyduruk bir gerekçeyle alacak. Biz Boluspor’a kiralarken, Genel Müdürlükten izin alamamışız. Ayrıca Boluspor oradaki işyerlerini de ayrıca kiraya vermiş, bu da yasaya aykırıymış. 2012’de de yapılmış aynı işlem ve o zaman da alınmamış. Bu gerekçeyle Gölcük’ün tahsisinin Bolu Belediyesinden alınıp, Milli Parklar Genel Müdürlüğüne ilişkin yazı, Bakanın önüne kadar gitmiş. Biz buranın ihalesini yapsak da yapmasak da kafaya koymuşlar Gölcük’ü, Bolu Belediyesinden alacaklar. Buradaki bungolov meselesi artık ikinci planda kaldı. Ve anahtar teslimi de birine ihale edecekler. Belki önümüzdeki süreçte halkın oraya girmesini değil ama halkın orada piknik yapmasını da engelleyecekler. Diyelim ki Bakan son anda vazgeçti ve burası bizde kaldı. Bizim önümüzde de o zaman iki seçenek var. İlki; Bakanlık bungolvları kaldırmamıza izin vermediği için onları çürümeye terk edeceğiz. Ya da burası ek bir şey yapılmadan kiraya verilecek. Ama ben size olacağı söyleyeyim; Milli Parklar Gölcük’ün tamamını bizden alacak. Böylelikle bungolvlar hariç Boluspor’un oradan elde ettiği 12-13 milyon liralık gelir Boluspor’dan alınmış olacak. Milli Parkların orayı bizden uyduruk sebeplerle almak istemesinin sebebi zaten oradaki bungolovlar. Sonuç olarak Milli Parklar burayı elimizden alacak ve bütün halinde ihale edecek. O zaman siz ve biz belki bu alınan kararları birlikte protesto edeceğiz. Ama burada Boluspor arada kaynayacak. Biz bungolovları kiralayıp Boluspor’a yeni gelir elde etmek değil amacımız. Mevcut kazanımlarını korumak istiyoruz” dedi.

Gölcük Platformunun da talebine uyarak ilgili maddeyi tekrar Komisyona geri gönderen Başkan Özcan, 15 günlük süreçte konunun takipçisi olacağını belirtti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler