Gözler Abdullah Abat'ta

Gözler Abdullah Abat'ta Gözler Abdullah Abat'ta
A- A+

Geçtiğimiz sezon camianın, takımın küme düşüp düşmeyeceği endişesiyle uykularının kaçtığı sıkıntılı günlerde istifa kararı alan Boluspor eski Kulüp Başkanı Abdullah Abat’ tarafından alacağına karşılık koydurduğu temlikleri, Boluspor Kulüp Başkanı Savaş Abak, öde öde bitiremedi.

Abdullah Abak’ın koydurduğu temlikler nedeniyle 9 buçuk aydır Boluspor kasasına Federasyon ve canlı yayın gelirlerinden bir kuruş koyamayan Boluspor Başkanı Savaş Abak, bugün düzenlediği basın toplantısı ile Bolu kamuoyunun önünde bir kere daha Abak’a çağrıda bulunarak, temliki kaldırmasını istedi.

Eski Başkan Abdullah Abak’ın alacaklarına karşılık koydurduğu temlik ile Kulübün muhasebe kayıtlarında gözüken rakamlar arasında ciddi fark olduğunu söyleyen Başkan Savaş Abak, bugüne kadar bu olayın yargıya düşmeden çözülmesi noktasında hareket ettiklerini belirtti.

“550 BİN, 540 BİN EURO GİBİ BİR BEDEL İSTİYOR”

Eski Başkan Abdullah Abat’a olan borca ilişkin bilgi veren Abak, “Abdullah başkan benim eski arkadaşım. Eski hesaplar için biz buraya denetimciler çağırdık, muhasebeciler çağırdık. Temlikle alakalı bizim eski başkana Euro olarak 66 bin 595 Euro, Dolar olarak 4 bin Dolar ve TL olarak 2 milyon 982 bin 188 TL borcumuz vardı. Tabi onun istediği rakam bundan çok daha farklı ve fazla. 550 bin, 540 bin Euro gibi bir bedel isteniyor. Ama ben bunu defalarca söyledim. Yani bir evrak, dekont göremiyorum. Keşke bunları görsek, zaten yönetim olarak öderiz. Bugüne kadar da biz bu bedellerden yaklaşık Spor Toto’dan 1 milyon 660 bin 765 TL, naklen yayın gelirlerinden de 2 milyon 457 bin 544 TL ödedik” açıklamasını yaptı.

“YARGI KARARINI VERECEK”

Temlikin kaldırılması için yargıya başvurmaya hazırlandıklarının mesajını veren Abak, “Bizim son ödemediğimiz 07.02.2023 tarihinde 864 bin 605 TL’den sonra bizim eski başkana 177 bin 830 TL borcumuz var. Ben bunu kendisine de ilettim. Temliki kaldırmasını rica ettim. Bugüne kadar dava açmama sebebim de orada yönetici arkadaşlar da var ve yüzde 80’i kendi tanıdığımız arkadaşımız. Artık burada Abdullah bey bir karar verecek. Ondan sonra da yargıda kim haklı olursa, yargı kararını verecek” kelimelerini kullandı.

“100 MİLYONA KARŞI GELİR NE, SIFIR”

Takımın harcamalarına karşı gelirinin çok düşük olduğunu işaret eden Abak, “Boluspor’un yaklaşık 9 buçuk aydır hiçbir geliri yok. Ne naklen yayın geliri var, ne de Spor Toto geliri var. Bunu zaten bir iki kez, söyledim. Rakamlar, fiyatlar uçtu, asgari ücretler arttı. Bu kulüpte 70 – 75 tane çalışan var bir de eski vergi borçları var. Şimdi 75 çalışanın SGK, stopaj ve eski vergi borçlarıyla aylık 1 buçuk milyon TL ödüyoruz. Bunu bir yıl için 12 ay ile çarpın 18 milyon TL yapıyor. 10 milyon da alt yapıya harcasak etti 28 milyon TL. 200 kişi sabah – öğle- akşam yemek yiyor 10 milyon da oldu 38 milyon TL. 10 milyon alt yapının deplasmanları ve A takımın deplasmanları. Ne yaptı 48 milyon. Elektrik, su, doğalgaz, kömür 50 milyon. 50 milyon da A takımın maliyeti diyelim oldu giderler 100 milyon TL. 100 milyona karşı gelir ne, sıfır” şeklinde konuştu.

“YANİ EKSİ BAKİYE MEYDANDA”

Abak, sezon içerisinde 30 milyon Lira kadar gelir elde edildiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Sayayım size gelirleri. Yönetim olarak 10 milyon TL bağış var. Reklam olarak 15 milyon TL topladık. Ne yaptı 25 Milyon TL. Gölcük’ten bizim aldığımız günden bugüne kadar yaklaşık 3 buçuk milyon TL bir gelir var. Toplasan toplasan tüm gelirimiz 30 milyon TL.  Yani eksi bakiye meydanda. Daha gözle görülmeyen giderler içinde yabancı futbolcun varsa onlara kiralık araç vereceksin, daire vereceksin. Bizde de 8 tane yabancı futbolcu var” dedi.

Başkan Savaş Abak ayrıca gelen bir soru üzerine Bolu Belediyesinden henüz bir kuruş bile destek gelmediğini belirterek "Bekliyoruz henüz gelen giden yok, inşallah olacak" dedi.

Abak ayrıca ilimizdeki  büyük firmalardan Erpiliç'in 320 bin TL destek verdiğini Beypiliç'in ise hiç destek vermediğini sözlerine ekledi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler