“Hakkımızı helal etmiyoruz”

“Hakkımızı helal etmiyoruz” “Hakkımızı helal etmiyoruz”
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın; “EYT’den emekli olursanız İki hafta içinde kıdem tazminatlarınızı tek seferde ödeyeceğim” vaadiyle Bolu Belediyesi’nden emekli 138 işçinin, Mart ayından bu yana ödenmeyen kıdem tazminatları dün itibariyle hepsinin hesaplarına yattı.

Yüksek enflasyon karşısında alacakları paranın alım gücü 5 ayda eriyen ve emekli oldukları için de hem düşük maaş alan hem de ikramiye gibi sendikal haklardan mahrum kalan 138 Belediye emeklisi, hem kıdem tazminatlarının peyderpey ödenmesinden hem de paralarının değer kaybına uğramasından dolayı Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a kızgınlar.

Tanju Özcan helallik istemişti.

Dar gelirliyi konut sahibi yapmak vaadiyle kamuoyuna ilan ettiği Dağkent’teki arsayı Belediyenin yaşadığı ekonomik sıkıntıları aşmak için 132 milyon liraya satan ve buradan gelen paranın 66 milyon lirasıyla da emekli olan personelin kıdem tazminatlarını ödeyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla helallik istemişti.

Tanju Özcan yaptığı paylaşımda kıdem tazminatlarının ödenmesindeki gecikmenin İller Bankası’nın kredi vermemesinden kaynaklandığını belirterek; “EYT düzenlemesi çıktığında 138 çalışanımız emekli oldu. İl Bankası, kıdem tazminatı ödemeleri için bize kredi vereceğini yazılı olarak taahhüt etti. Ancak sonrasında depremi gerekçe göstererek ödemeleri yapmadı. Fakat bugün itibariyle, toplamda 66.000.000 TL tutarındaki tazminatların kalan kısmını da kendi kaynaklarımızla ödedik. Gecikme için emekçi kardeşlerimizden özür dilerim, haklarını helal etsinler” sözleriyle helallik istemişti.

Emekli olan personel haklarını helal etmiyor

Yıllarca Bolu Belediyesi ve doğal olarak Bolu Halkına hizmet eden 138 işçiyi bir araya toplayarak; hem yaşanan gecikme hem de Bolu Belediyesi’ne verdikleri hizmetler için bir teşekkür yemeğini çok gören Tanju Özcan’ın sosyal medya üzerinden yaptığı teşekkür ve helalleşmeye, yine sosyal medya üzerinden cevaplar gecikmedi.

Bolu Belediyesi’nden emekli bazı personel, Tanju Özcan’ın bu paylaşımına; “Hakkımızı helal etmiyoruz” diye yine sosyal medyadan karşılık verdi.

Hakan Çimen isimli emekli Belediye çalışanı sosyal medya hesabından Tanju Özcan’a cevap vererek; “Tanju Başkan biz EYT’lilerden hakkımızı helal etmelerini istemiş. Ben kendi adıma konuşayım; Ben hakkımı helal etsem dahi benim çocuklarım etmez. Çünkü gecemizi gündüzümüzü mesai gözetmeden, saat gözetmeden nereden bir şikayet telefonu gelse bizzat akşamda olsa evimizden çıkıp vatandaşa bire bir yardımcı olduk. Yeter ki Başkanımıza laf gelmesin diye koşturduk. Şimdi ben hakkımı size nasıl helal edeyim? Hadi değer bilmediniz anlarım ama nasıl alın terimizi pul ettiniz? İşte buna yanarım. O yüzden asla helal etmiyorum” dedi.

Yine Mustaf Türk isimli emekli personel de yaptığı paylaşımda; “Verdiği sözler hiç bir zaman tutmadı ki niye hakkımı helal edeyim. Biz EYT’lilerin zararın ettirmekte başka ne işe yaradı. Sadece kendi ve hısımlarının cebini doldurdu. Hiç bir zaman personelli düşünmeyen birisi benim için. Hakkımı helal etmiyorum.....” ifadelerini kullandı.

İsmail Acar isimli emekli personel de tepkisini sosyal medya üzerinden dile getirerek, “TANJU Efendi tazminatları ödedim diyor. Millet 100 binin üzerinde zarar etti. O zararları da öde de görelim bakalım. Altın, dolar kaç para oldu biliyor musun?  Millet emekli olurken her şey ucuzdu şimdi iki katı oldu. Milletin zararını vicdanın varsa ödersin. Yoksa ahirette ödersin. Millet hakkını helal ederse tabi ki (?)” paylaşımında bulundu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler