Tanjuzedelerin tazminatları ödendi

Tanjuzedelerin tazminatları ödendi Tanjuzedelerin tazminatları ödendi
A- A+
Reklam
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın özel toplantılar yaparak EYT’den yararlanması ikna ederek emekli yaptığı 138 işçiye hak ettikleri kıdem tazminatları 5 ay sonra ödendi.
Bolu Belediyesi’nde çalışan 138 işçiye düzenlediği toplantıda; “EYT’den yararlanarak emekli olursanız 2 hafta içerisinde kıdem tazminatlarını ödeyeceğim aksi takdirde daha sonra emekli olursanız tazminatlarınızı parça parça vermek durumunda kalırım” diyerek ikna ettiği ve 5 aydır paralarını ödemeyen Tanju Özcan, dar gelirli için konut yapacağım diyerek yola çıktığı arsanın satışından elde ettiği parayla 138 işçinin 66 milyon lira tutan kıdem tazminatlarını bugün ödedi.
Bugün git yarın gel diyerek 5 aydır oyalanan ve yüksek enflasyon karşısında alacakları para değer kaybına uğrayan, emekli oldukları için aylık maaşları düşen ve ikramiye haklarından da 5 aydır yararlanamayan 138 işçi hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda Bolu Belediyesi’nin kapısına alacakları için dayanmıştı.
Kamuoyunda da "Tanjuzede" olarak adlandırılan 138 Belediye emeklisine bugün kıdem tazminatlarını ödediklerini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Mart ayında adını bile anmadığı İller Bankasını, gecikmeden sorumlu tuttu. İşçilere emekli olmaları için kendi sözünü garanti veren ve bu söze istinaden emekli olan 138 işçiye ve kamuoyuna Tanju Özcan, yine sorumluluğu üzerinden atarak, İller Bankası’ndan ödenmeyen krediyi bahane olarak gösterdi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler