Himmetoğlu'nda beklenmedik gelişme..!

Özel Haber
Himmetoğlu'nda beklenmedik gelişme..! Himmetoğlu'nda beklenmedik gelişme..!
A- A+
Reklam

Göynük ilçesine bağlı Himmetoğlu Köyünde bulunan Termik Santrali ocağı sahasında kalan köye ait mezarlığın taşınması sırasında mezarların altından, daha eski mezarlar çıktı. Olay yerine Jandarma ekipleri güvenlik altına alırken Müze Müdürlüğü’nden gelen ekipler kazı çalışması yapıyorlar. Şimdiye kadar 3 mezarın bulunduğu öğrenilirken, bulunan eski mezarların Roma Dönemine ait olduğu iddia edildi.

Köyde bulunan termik santrali nedeniyle Himmetoğlu Köyü’nün taşınması çalışmaları tüm hızıyla sürerken, bu çalışmalarla birlikte yürütülen köy mezarlığının taşınması yaşanan bu gelişme sonrası durdu.

Alınan bilgiye göre; mezarlardan çıkanlar ve toplanan materyaller Kuruma Kurulu’na gönderilecek ve onların vereceği karar sonrası Himmetoğlu Köyü’nün geleceği belirlenecek. Bölgede daha çok mezarın ve buna bağlı Roma dönemine ait yerleşim yerinin çıkma ihtimali yüksek gözüküyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler