İki kat maliyetine üretip, asfalt atıyorlar

İki kat maliyetine üretip, asfalt atıyorlar İki kat maliyetine üretip, asfalt atıyorlar
A- A+

Yaz mevsimini yaratarak geçiren Bolu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, sonbahar aylarında başladığı plansız ve programsız çalışmalarına kış mevsiminde de devam ediyor.

Haftalarca kapanan yollar ve kaldırımlar nedeniyle Bolu Halkını canından bezdiren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri şimdi de Bolu Halkının parasını yerlere saçarak tepkilere neden oluyor.

Fen İşleri Müdürlüğünün başında bulunan ve Müdürlüğün icraatları açısından hiçbir mesleki eğitim ve tecrübesi bulunmayan Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, Türkiye’nin en soğuk ili olarak ülke gündeminde ilk sırada yer alan Bolu’da sıcak asfalt atıyor.

Millet İttifakı Belediye Meclis Üyeleri dahil bir çok kesimin icraatlarıyla tepkisini çeken Özaydın ise Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan aldığı yetkiyle Türkiye’deki hiçbir Belediyenin akıl edemediği icraatlarına devam ediyor.

Gece ve gündüz eksi derecelerde hava sıcaklığı bulunan Bolu’da; birçok Belediyenin yüksek maliyeti nedeniyle ana arterler dışında kullanmaya çekindiği sıcak asfaltı mevsim koşulları uygun olmamasına karşılık Bolu Belediyesi, iki kat fazla maliyetle ürettiği asfaltı Bolu sokaklarına döküyor.

Asfaltın yola daha iyi bir şekilde yapışması ve onarım sonrasında daha hızlı bir şekilde kuruyarak katılaşması için asfalt dökümü işlemi esnasında hava sıcaklığının en az 5 derece olması gerekmektedir. Asfalt döküm anında asfaltın sıcaklığı 15,5C° – 160C° arasında olmalıdır ve asfaltın sıkıştırılması anında istenilen değerden daha fazla soğumaması gerekir. Bu yüzden de asfalt serilir serilmez finişerler silindirler dökülen asfaltı ezerler.

Asfaltın ana maddesi olan zift viskoelastiktir ve ısıtıp akışkan hale getirip dökerek yolda kullanılabilir.

Tüm bu bilgiler ışığında çıkan eksi derecelerde asfalt döken Bolu Belediyesi, asfaltın ana maddesi olan zift viskoelastiki asfaltta kullanabilmek için daha fazla tesislerinde ısıya ihtiyaç duymaktadır. Bu yüzden de Bolu Belediyesi Asfalt Şantiyesine düne kadar ortalama bir milyon doğalgaz faturası gelirken, bu ay ise 3 milyon liralık bir fatura geldiği belirtiliyor.

Gerek asfaltı üretmek için maliyeti artan, dökülene kadar hava koşullarından dolayı sıcaklık derecesi olması gereken değerlerin altına düşen ve döküldükten sonra da yine olması gereken değerlerin altında olduğu için kalitesi düşen asfalt ile Bolu’da göstermelik asfaltlama yapan Bolu Belediyesi, Bolu Halkının parasını yollara saçması tepki çekiyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler