Reklam

İktidar olurlarsa gerisini siz düşünün!

İktidar olurlarsa gerisini siz düşünün! İktidar olurlarsa gerisini siz düşünün!
A- A+

14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan 13. Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Millet İttifakındaki çatlaklar kameralar önüne yansımaya başladı.

İttifakın oluşumundan önce 6’lı Masada yaşanan kriz atlatılarak seçim öncesi sulh sağlanırken, illerde ise kan uyuşmazlıkları Milletvekili Adaylarının veya Partililerin söylemleri ile kameralara da yansıyor.

“Bizim İsmail” sonrası “Onların Cop” krizi

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz hafta sürpriz bir çıkış yaparak Millet İttifakı seçmenine çağrıda bulunan ve adaydan dolayı CHP’ye oy atmak istemeyen seçmene, MHP’nin adayı İsmail Akgül’e oy atmalarını isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın çağrısının yarattığı Millet İttifakındaki kriz ortamı durulmadan, ikinci bir kriz daha patlak verdi.

Özcan’ın açıklamaları sonrası kendilerinin yok sayılmasına tepki gösteren İYİ Parti Bolu Teşkilatları, bu sefer de CHP 2’nci Sıra Bolu Milletvekili Adayı Burak Cop tarafından görmezlikten gelindi.

2018 yılında Bolu’da ilk seçimlerinde 17 bin 235 seçmenin oyunu alarak yeni kurulmasına karşılık gücünü ortaya koyan ve bu güç sayesinde 2019 yılında yapılan Yerel Seçimlerde verdikleri destek ile CHP’li Tanju Özcan’ı Belediye Başkanlığı koltuğuna oturtan İYİ Partililer, CHP’liler tarafından Genel Seçimler öncesi yok sayılan açıklamalarla karşı karşıya kalıyorlar.

AK Parti ve CHP dışında kimsenin şansı yokmuş..!

Gece gündüz ciddi bir seçim çalışması içerisinde olan ve en azından bir Milletvekili çıkartmak için Bolu’da yoğun bir emek harcayan İYİ Parti Bolu Teşkilatlarının bu emeği, CHP 2’nci Sıra Bolu Milletvekili Adayı Burak Cop’un açıklamasında yok sayıldı.

Bolu’da sadece AK Parti ve CHP’nin Milletvekili çıkarabileceği iddiasında olan Cop, bu iddiası doğrultusunda da İYİ Parti seçmenine çağrıda bulunarak, CHP’ye oy vermelerini istedi.

Bu çağrıya İYİ Parti Bolu İl Başkanı Burhan Aktaş ve İYİ Parti 1’nci Sıra Bolu Milletvekili Adayı Ahmet Örnekbaş nasıl cevap verecek merakla beklenirken, Cop açıklamasında; “Bolu’da da milletvekili çıkarma şansı olan iki parti var. Biri biziz yani Cumhuriyet Halk Partisi diğeri de Adalet ve Kalkınma Partisi. Çok net çok basit bir matematik var. En çok oyu alan parti 1.gelen parti 2. milletvekilini çıkartacak. Daha açık söyleyeyim Bolu halkı çok basit çok net bir tercih yapacak. Ya Arzu Aydın milletvekili olacak ya da ben milletvekili olacağım. Dolayısıyla halkımızın özellikle de Cumhur İttifakı dışındaki partilere oy verme yönünde eğilimi olan vatandaşlarımızın oy verirken bu gerçeği göz önüne almasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler