İlandaki detaycılığa şapka çıkartılır

İlandaki detaycılığa şapka çıkartılır İlandaki detaycılığa şapka çıkartılır
A- A+
Reklam

Basın İlan Kurumu ilan portalı ilan.gov.tr internet sitesinde yayınlanan ilana göre, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) 7 profesör, 6 doçent, 16 öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi olmak üzere 33 akademik personel alımı için ilana çıktı.

Konuya ilişkin olarak Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğü'nden yapılan açıklamada; “Üniversitemizin aşağıda belirtilen birimlerine, 2547 sayılı Kanun ve Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri ile Üniversitemiz Akademik Yükseltilme ve Atanma Yönergesi hükümleri uyarınca, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlamış olmak koşuluyla öğretim üyesi alınacaktır” ifadeleri yer aldı.

İlana tıkla, kimin alınacağını gör..!

Alınacak akademik personel için ilanın yayınlandığı linge tıklandığında ise hangi fakültenin, hangi bölümüne, hangi unvanla kaç adet öğretim üyesi alınacağı normal bir şekilde yayınlanırken, aynı ilanın açıklamalar bölümünde yer alan özellikler ise alınacak personelin kriterlerinin ne kadar hassas belirlendiğini gözler önüne seriyor.

Mesela Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümüne alınacak İlk ve Acil Yardım dersi verecek akademisyende; “Lisans eğitimini Hemşirelik veya Sağlık memurluğu alanında, Yüksek lisansını Hastane ve Sağlık Kurumlarında Yönetim alanında yapmış olmak. Lisans sonrası yükseköğretim kurumlarında alanında en az 8 yıl ders verme tecrübesine sahip olmak” şartı aranıyor. O kadar milimetrik hesaplarla uluslararası akademik kriterlere uygun şekilde hazırlandığı belirli olan ilanda, alınacak personel için 7 veya 9 yıl tecrübe değil tüm dünyada geçerli olan 8 yıl tecrübe şartı aranıyor.

Yine aynı şekilde Bolu Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümünde İnsan Kaynakları Yönetimi dersi verecek akademisyende ise; “Kamu Yönetimi lisans mezunu olmak. Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Siyaset Bilimi programında tezli yüksek lisans yapmış olmak. Lisans sonrası halkla ilişkiler alanında en az 1 yıl deneyim sahibi olmak. İnsan Kaynakları Uzmanlığı Eğitim sertifikasına sahip olmak” şartı aranıyor. Kamu Yönetimi Ana Bilim Dalı Siyaset Bilimi programında tezli yüksek lisans yapmış olması istenilen adayda halkla ilişkiler alanında en az 1 yıl deneyim isteniyor.

33 akademisyen alımı için çıkılan ilanda alınacak personel için istenilen şartlar tek tek incelendiğinde uzmanlık alanından, bitirdiği tez konusuna, iş yeri deneyiminden tecrübe yılına kadar çok özenle hazırlanmış bir ilan olduğu görülüyor. 

Böylesine titiz bir çalışma yaparak alınacak personelin tüm özelliklerini en ince ayrıntısına kadar detaylandıran Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve ekibini ise bu hassasiyetleri için Bolu Halkı şükranlarını sunuyor.

İlana ulaşmak için; https://s.kamugundemi.com/storage/files/documents/2022/11/14/20221114-4-16-ybyR.pdf

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler