İlk işiniz 2. OSB’ne yer bulmak olsun

İlk işiniz 2. OSB’ne yer bulmak olsun İlk işiniz 2. OSB’ne yer bulmak olsun
A- A+
Reklam

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nda Eylül ayı ile birlikte başlayan seçim heyecanı 1 Ekim’de yapılan Meclis Üyeliği ve Meslek Komite seçimleri ile devam etmiş, geçtiğimiz hafta sonu yapılan organ seçimleriyle son buldu. Yapılan seçimler sonrası Türker Ateş başkanlığındaki yeni Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu göreve başlarken, Aydoğan Tekin başkanlığındaki Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Meclisi organları da göreve başladı.

Etrafındaki illere göre sanayi ve ticaret bakımından konumunun aksine Hükümet destekleri olmak üzere birçok alanda verilen destek ve teşviklerden yararlanamayan Bolu’nun yeni dönemde oluşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetimleriyle daha da aktif bir hale gelmesi ümit ediliyor.

Özellikle sanayi ve turizm alanında yatırım beklentisi içinde olan Bolu’nun önünü açacak, yatırımcıyı Bolu’ya çekecek alt yapıların Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından siyasiler ve ilgili kurumlarla ortaklaşa hareket ederek hayata geçirmeleri en büyük beklenti.

Öte yandan geçtiğimiz dönem 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nin yer tespitini gerçekleştiremeyen Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin, bu dönemde Bolu Belediyesi ile birlikte ortak hareket ederek yer sorununu çözüme kavuşturması gerekiyor.

2019 yılının Şubat ayında ilimizi ziyaret eden Teknoloji ve Sanayi Bakanı Mustafa Varank, mevcut organize sanayinin doğusunda yer tespiti için Bolu Belediyesi ve Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’na ödev vermiş, yerin bulunması halinde kendisinin de gerekeni yapacağını söylemişti. Bakan Varank yaptığı konuşmada; “Varank, “Değerli konuklar, Bolu için önümüzdeki dönemde neler planlıyoruz onlara da kısaca değinmek istiyorum. Biraz önce bir toplantı yaptık. OSB’nin yer bulunamadığı için yeni yatırımcılara hizmet veremediğini öğrendim. Gelmeden önce de dersime çalıştım. İnşallah yer tespitinden sonra elimizdeki bütün imkanları kullanarak yeni bir OSB’nin altyapı çalışmalarının başlatılması için elimizden geleni yapacağız. Bu konuda inşallah sayın valimizden, OSB yönetiminden ve başkanımızdan gerekli çalışmalarımızı bekliyoruz. Yer tespitinin yapılmasının hemen ardından tescilimizi yapıp yeni OSB’mize hayırlı olsun diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

O günden bu yana 3 yıl geçmesine rağmen bu konuda somut bir adım atılmazken, Bolu Halkı ve iş dünyası yeni oluşan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetiminin yer tespiti noktasında gerekli adımları atmasını bekliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler