İlk vaadi Dağkent oldu

İlk vaadi Dağkent oldu İlk vaadi Dağkent oldu
A- A+
Reklam

Dar gelirli vatandaşları konut edindirme düşüncesiyle 1967’de başlayan daha sonrasında 1977 yılında yapı kooperatifine dönüşen 700 bin metrekare alanda kurulan Dağkent Projesinin yıllardır kangren haline gelen sorunu, DEVA Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Nadir Gürkan Yetkin çözeceğini iddia etti.

Aradan geçen bunca yıla rağmen Dağkent projesi; imar planı notlarına her parsel için uygulama projelerinin plan notu işlenmesi ve bu sebeple proje değişikliğine gidilememiş olmasından dolayı tamamlanamıyor. Proje yıllar içinde basit değişiklikler gösterse de bugünün ihtiyaçlarını ya da arsa sahiplerinin isteklerini karşılamaktan uzakta kaldığı için kangren haline gelen Dağkent’in çözümünün kilidini ise; Dağkent Projesini hazırlayan mimar Behruz Çinici’nin telif haklarını elinde bulunduran oğlu Mimar Can Çinici’de bulunuyor.

Planları ve plan notlarını hazırlayan Mimar Behruz Çinici’nin 18 Ekim 2011 yılında vefat etmesinin ardından oğlu Can Çinici de mimar olduğu için Fikir ve Sanat Eserleri Koruma Kanunu gereğince babasının tüm hakları oğluna geçti.

Dağkent Mahallesi’nin en önemli merkezini oluşturan Dağkent Projesi’ni yıllardır takip ederek, çözüm önerileri sunan DEVA Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Nadir Gürkan Yetkin, geçtiğimiz günlerde Mimar Can Çinici ile bir araya geldi.

Buluşma sonrası açıklama yapan Yetkin; “Dağkent Mahallemiziz kangren olmuş tüm sorunlarını 3 ay içinde biz çözeceğiz. Can Hoca ile seçimden sonra Bolu’da basına açık bir toplantı yapıp Dağkent projesini baştan aşağı revize edip tüm sorunları da çözeceğiz” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler