İşçilerden yemekhaneye alınmıyoruz iddiası

İşçilerden yemekhaneye alınmıyoruz iddiası İşçilerden yemekhaneye alınmıyoruz iddiası
A- A+
Reklam

Bolu Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Tayeks isimli fabrikada çalışan bir işçinin sosyal medya paylaşımı, fabrikada işçilerin yemekhane kullanmalarında ayrımcılık yaptığı iddialarını gündeme getirdi.

Bir süredir Türk İş’e bağlı TEKSİF Sendikasının işçileri sendikalı yapmak için faaliyet gösterdiği fabrikada, sendikal hareketin öncülüğü yapan Sedat Alural isimli işçi, fabrikada yaşanan huzursuzluğu ve ayrımcılığa dikkat çekti.

Tayeks Fabrikası çalışanlarının haklarını savunmaları ve sendikal mücadele için bir süredir arkadaşlarıyla birlikte TEKSİF Sendikasının arkadaşlarıyla birlikte öncülüğünü yapan Alural, yaptığı sosyal medya paylaşımında yemekhaneye alınmadıklarını iddia etti.

Bir kısım işçinin yemekhanede yemek yerlerken kendilerinin beton üzerinde yemek yedikleri anları resimleyen Alural; “Bizler çalışanlar olarak bunu mu hak ediyoruz? Biz bu fabrikanın çalışanı değil miyiz? Dışarıda betonun üzerinde tepsi kucağımızda yemek yemek zorunda mıyız? Bir gruba ödül vererek yemekhane ayır, geri kalanlar dışarıda yemek yesin. Bu nasıl bir mantıktır? Bu yapılan haksızlıklara nasıl dur diyeceğiz?” sözleriyle yaptığı paylaşımında, çok ciddi iddialarda bulundu.

Resim altı: Sendikal mücadelenin Fabrikadaki öncü isimlerinden Sedat Alural isimli işçi sosyal medya hesabında kendilerine haksızlık yapıldığını iddia etti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler