İstifa mı etti, ihraç mı edildi?

İstifa mı etti, ihraç mı edildi? İstifa mı etti, ihraç mı edildi?
A- A+
Reklam

Yapı Denetim Firmaları ve Laboratuvarların ortak hareket etmesi sonucu Bolu’daki müteahhitlerle yaşanan sorun, Elvan İnşaat Sahibi Mesut Çakır’ın ve bazı müteahhitlerin inşaatlarına astıkları; “AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Sinan Seymen bizden haraç istediği için bizde vermediğimiz için şantiyemiz durdurulmuştur” gün yüzüne çıkmıştı.

Müteahhitlerin özellikle AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in İl Yönetim Kurulu Üyesi ve AK Parti Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Sinan Seymen’i hedef göstermeleri ile farklı bir boyut alan sorun, şimdilik rafa kaldırılsa da cevapsız kalan sorular kamuoyunda tartışılmaya devam ediyor.

Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği (BİMDER) çatısı altında ortak hareket ederek sorunu başta AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ve AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’e 8 ay boyunca defalarca anlatmalarına karşılık çözüme ulaştıramazlarken, asılan pankartlar sonrası Sinan Seymen’in AK Parti’den ihraç edildiği iddiaları ise olayı farklı bir boyuta taşıdı.

Kanunsuz bir eylem gerçekleştirmediğini düşündükleri Sinan Seymen’i 8 ay boyunca müteahhitlere karşı savunanların ve çözüm bulmayanların, pankartların asılması sonrası ihraç veya istifa muamması adı altında Sinan Seymen’i dışlamalarına bir anlam verilemedi.

Demirkol, ihraç ettik diyor

31 Mart Yerel Seçimlerine sayılı günler kala yaşanan bu gelişmelerin olumsuz sonuçlar doğuracağından endişe ederek Bolu İnşaat Müteahhitleri Derneği’ni ziyaret eden AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’un yaptığı görüşmeler sonrası pankartlar inerken, ardından BİMDER’in yaptığı açıklama kafa karıştırdı.

Demirkol ile yaptıkları görüşme sonrası bir basın açıklaması yayınlayan BİMDER; “Sinan Seymen’in AK Parti’den ihraç edildiği ve Belediye Meclis Üyeliğinden el çektirildiği öğrenilmiştir. AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Sayın Muhammed Emin Demirkol’un yeni dönem Belediye Meclis Üyeliği listesinde kendisine yer vermemesi sebebiyle partiyi zor durumda bırakacak eylemler yaptığı ve meslektaşlarımıza karşı sergilemiş olduğu bu tutum ve davranışlarının sebebinin de bu olduğu parti yetkililerince tarafımıza bildirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Seymen, istifa ettim diyor..!

Demirkol ve Parti yetkilileri yaşanan sürecin sebebini Sinan Seymen’in Belediye Meclis Üyesi Dayı olarak gösterilmemesi olarak göstererek, AK Parti’den ihraç edildiğini söylemelerine karşılık, bugün Seymen tarafından yapılan basın açıklaması ise bu iddiaların tam tersinde oldu.

“Bazı müteahhit arkadaşlarımızın (hepsini kastetmiyoruz) üç beş kuruş kar edecekler diye hatalarına göz yumma talepleri” sözleriyle müteahhitler hakkında ortaya yeni bir iddia atan Sinan Seymen açıklamasının son bölümünde; “BİMDER’in ve sosyal medyadaki bazı mecraların açıklamalarında olduğu gibi partimden ihraç edilmem ve istifa ettirilmem söz konusu değildir. Fakat bu süreçte yanlış mülahazalarla partimin yıpranmaması için kendi irademle bu mesele hukuk önünde sonuçlanıncaya kadar partimden istifa ettim” kullandığı cümleleriyle, istifa ettiğini kamuoyuna açıkladı.

Birisi Bolu Halkına yalan söylüyor ama kim?

İki tarafın açıklamalarına bakıldığında ise Bolu Belediye Başkanlığına talip olan AK Parti’nin adayı Muhammed Emin Demirkol’un mu yoksa iddiaların odağındaki isim olan Sinan Seymen’in mi Bolu Halkına yalan söylediği merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler