Neden AK Parti’deki görevlerinden istifa etti?

Neden AK Parti’deki görevlerinden istifa etti? Neden AK Parti’deki görevlerinden istifa etti?
A- A+
Reklam

Bolu’daki Müteahhitler ile Yapı Denetim Firmaları ve Beton Laboratuvarları arasında yaşanan gerilim hatırlanacağa üzere dün had safhaya çıkmış; Elvan İnşaatın Sahibi Mesut Çakır’ın inşaatlarına “AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Sinan Seymen bizden haraç istediği için bizde vermediğimiz için şantiyemiz durdurulmuştur” yazılı pankartları asmasıyla had safhaya ulaşmıştı.

AK Partili Yöneticiler bu olay sonrası AK Parti Belediye Meclis Üyesi Sinan Seymen’in hem İl Yönetim Kurulundan hem de Belediye Meclis Üyeliğinden istifa ettiğini açıkladılar. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın numune başı belirlediği fiyatları kabul etmeyen laboratuvar ve yapı denetim firmaları beraber hareket ederek, müteahhit firmalardan Bakanlığın belirlemiş olduğu fiyatın 4 mislini istediği iddia edilmişti. Bu fiyatı kabul etmeyen müteahhitlerin beton numunelerinin ise aynı gün çıkması gerekirken, bir ay sonrasına tarih verildiği ve sektörün durma noktasına geldiği de müteahhitler tarafından iddia edildi. 

Yaşadıkları sıkıntıyı başta AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Valisi Erkan Kılıç, Çevre ve Şehircilik Müdürü Oğuzhan Kurt ve gidebilecekleri yetkili herkesin kapısını çalarak anlatmalarına karşılık, bugüne kadar sonuca ulaşamamışlardı.

Son olarak iddialar Savcılığa ve Bakanlığa kadar suç duyurusu olarak yansırken, karşı bir hamlenin de Laboratuvar Sahibi Sinan Seymen’den geldiği, kendisi ile ilgili “Haraç İstediği” yönündeki pankartları asan müteahhitler hakkında suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

Sorusu şu; “Neden pankart asılana kadar beklenildi?”

2023 yılının 8’nci ayından güne kadar geçen 8 aylık süreçte Bolu İnşaat Müteahhitler Derneği (BİMDER) tarafından özellikle Sinan Seymen noktasında AK Parti Belediye Meclis Üyesi ve İl Yönetim Kurulu Üyesi olması sebebiyle AK Parti’nin yetkili isimlerine konuyu anlatmaları ve yardım istemelerine karşılık, pankartlar asılana kadar neden ciddiye alınmadıkları kamuoyunda merak konusu oldu.

Öte yandan bugüne kadar AK Parti’deki görevlerinin tüm şikayetlere rağmen başında kalan Sinan Seymen’in neden apar topar istifa ettiği, istifa etmesini gerektirecek bir durumu varsa da neden bugüne kadar istifa ettirilmediği de kamuoyunun merakla cevabını beklediği sorular arasında bulunuyor. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ali (2 ay önce)
    Bunu bilmeyen yokki ! Sizde biliyorsunuz bence :!
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler