Karar alındı, uygulamadan haber yok

Karar alındı, uygulamadan haber yok Karar alındı, uygulamadan haber yok
A- A+

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerden etkilenerek Bolu’ya gelen depremzede vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanması için karar alan Bolu Belediyesi, kararın alınmasının üzerinden bir hafta geçmesine karşılık uygulamaya geçemedi.

Birçok il Belediyesi depremzede vatandaşlara ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunarken, Bolu Belediyesi aldığı kararı bir türlü uygulamaya sokamadı.

Deprem sonrası Bolu’da barınma ihtiyaçları karşılanan resmi rakamlara göre 5 bin depremzede vatandaşın en çok ihtiyaç duyduğu konu olan toplu taşıma hizmetinden, diğer illerde olduğu gibi Bolu’da da ne zaman ücretsiz yararlanacağı ise bilinmiyor.

Geçtiğimiz hafta olağanüstü toplanan Bolu Belediyesi Meclisi gündemine gelen depremzede vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yararlanması konusunda açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, bunun için Meclis’ten yetki aldı.

Başkan Özcan; “Belediye olarak; 4 bin aileye aylık 2 bin lira destek verirken, geçen yıl da elektrik ve doğalgaz yardımında bulunurken kararımıza; “Belediye sınırlarımız içerisinde yaşayan vatandaşlarımıza verilecek” ibaresini yazmak zorunda kalmıştık. Bunun dışına çıkılabilmesi için de Meclis kararına ihtiyaç var. Hemşerilik Hukukunun 13’ncü maddesinde; “Bir beldeye yerleşmek için veya başka amaçlarla gelmiş olan varsa onlara da kendi belediye sınırları içerisinde yaşayan mensubu gibi davranabilirsin” diyor. Biz bu maddeye atıfta bulunarak, Bolu’da kaldıkları sürece depremzede vatandaşlarımızı toplu taşımada ücretsiz taşımak istiyoruz. Resmi rakamlara göre ilimize gelen depremzede sayısı 5 bin ama gayri resmi rakamlara göre de 7-8 bin olabilir çünkü hala AFAD’a resmi kaydını yaptırmayanlar var. Bu yüzden Belediye olarak bu depremzede vatandaşlarımızın Bolu’da kaldıkları süre içerisinde toplu taşıma ücretlerini biz karşılayalım. Yine bunların içerisinde barınma, eğitim, gıda yardımı, giyecek gibi yardımları Bolu’da yaşayanlara yapabiliyoruz. Sosyal Yardım Yönetmeliğimiz de var Sayıştay’dan onaylı. Bu yönetmelik hükümlerini tıpkı Bolu’da yaşayan, Bolu’da seçmen olan vatandaş gibi onlara da uygulayalım istiyoruz” ifadeleriyle yetki talebinde bulunmuştu.

Yetkiyi almasına karşılık bir haftayı geçen bir süredir uygulanmayan depremzede vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hizmetinden faydalanması kararının, ne zaman uygulanacağı konusunda Bolu Belediyesinden açıklama bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler