KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Bolu’ya geliyor

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Bolu’ya geliyor KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Bolu’ya geliyor
A- A+
Reklam

Kılıçaslan Mahallesindeki caddeye Bolu Emekli Subaylar Derneği, Bolu Emekli Astsubaylar Derneği ve Bolu Muharip Gaziler Dernekleri önerisi ile “Rauf Denktaş Bulvarı” isminin verilmesi sonrası aynı yere Kıbrıslı Türklerin Lideri KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Raif Denktaş’ın heykelini yaptırarak, açılışına da KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı getireceğini söyleyen Emekli Subaylar Dernek Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Bolululara tarihi bir gün yaşatacak.

Hatırlanacağı üzere; 1 Eylül 2022 tarihinde Bolu Belediye Meclis Kararı ile Bolu Belediye Başkan Tanju Özcan ve Bolu Belediye Meclis üyelerinin “oy birliğiyle” sunulan teklifin yine oy birliği ile kabul edilmesi sonrası Kılıçaslan Mahallesinde bulunan 155 nolu sokağın ismi “Rauf Denktaş Bulvarı” olarak değiştirilmişti. Meclisin oy birliği ile aldığı bu karar sonrasında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın; ““Ahmet Ağabey biz Meclis olarak dilekçenizin gereğini yerine getirdik, siz de bu ismi verilen yere Rauf Raif Denktaş’ın bir heykelini yaptırır mısınız” isteği sonrası hem heykeli yaptırma hem de açılışa KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı getirme sözü veren Kıbrıs Gazisi Emekli Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Başkent Üniversitesi Kıbrıs Türk Tarihi Araştırmaları Merkezi ile yürüttüğü Rauf Denktaş’ın heykelinin yapımını tamamladı.

Yakın dostları olan KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı, Kıbrıslı Türklerin Lideri KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Raif Denktaş’ın oğlu eski Başbakan Yrd. Serdar Denktaş’ı ve KKTC’nin kuruluşuna tanıklık eden önemli isimleri Bolu’ya davet etti.

Tatar ve Denktaş’ın daveti üzerine Bolu’ya geleceklerini bildirmeleri sonrası Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, ‘Başkent Üniversitesi Kıbrıs Türk Tarihi Araştırmaları Merkezi’ ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin de desteğini alan Yamaner, Heykel açılışı öncesi KKTC’den gelecek önemli misafirleri Bolulularla panelde buluşturacak.

Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı ve Bolu Emekli Subaylar Dernek Başkanlığı daveti ile ilimize 15 Haziran Perşembe günü gelecek olan KKTC Cumhurbaşkanı ve heyeti ilk olarak Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı makamında ziyaret edecekler. Ardından Bolu’da yaşayan Kıbrıs Gazileri ile buluşacak Tatar ve beraberindekiler saat 10.30’da Bolu Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Salonunda düzenlenecek olan “Kıbrıs Türk Mücadelesinde Rauf Raif Denktaş” panelinde Bolululara tarihi bir gün yaşatacaklar. 

KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar beraberindeki heyet, Kıbrıslı Türklerin Lideri KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı rahmetli Rauf Raif Denktaş’ın oğlu eski Başbakan Yrd. Serdar Denktaş ve KKTC kuruluşuna tanıklık eden önemli isimler 15 Haziran Perşembe günü düzenlenecek panel sonrası saat 18.30’da da “Rauf Raif Denktaş” heykel açılışına katılacaklar.

Bolu’da böylesine önemli tarihi bir günü yaşatan isimlerin başında gelen Kıbrıs Gazisi Yamaner, KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Ersin Tatar’ın ilimizi ziyareti hakkında açıklamalarda bulundu. Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Kıdemli Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner; “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ve Kıbrıs Türk halkının var olma mücadelesi hiçbir zaman unutulamaz. Kıbrıs Türkiye’nin en öncelikli milli davasıdır. Türk tarihinde ismi geçen kahramanlarımızın, Devlet adamlarımızın isimlerini vermek vefa borcumuzdur. Ayrıca yavru vatan Kıbrıs ülkemiz için çok önemli stratejik ve jeopolitik konuma sahiptir. Şimdiden emeği geçen, akademik katkı veren, panele iştirak edecek herkese ve tüm vatanseverlere çok teşekkür ederim” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler