“MEGA PROJE”de esnafa “MEGA EZİYET”

“MEGA PROJE”de esnafa “MEGA EZİYET” “MEGA PROJE”de esnafa “MEGA EZİYET”
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin 17 Mayıs tarihinde başladığı İzzet Baysal Caddesi’nin trafiğe açık olan bölümünün güney kaldırımlarını yenileme çalışmalarında sona adım adım yaklaşılıyor.

Bir aya yaklaşan çalışmaların bir türlü bitirilememesi nedeniyle mağduriyet yaşayan esnaf, hafta sonu olması nedeniyle tatil dönüşü geldiklerinde dükkanlarında büyük şok yaşadılar.

Sökülen kaldırım taşlarının yerine asfalt kaldırım serim işini Pazar günü gerçekleştiren Fen İşlerindeki tecrübe ve bilgisiyle mega projelere imza atan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın liderliğindeki ekipler, yine dünya belediyecilik tarihine geçecek bir çalışmaya imza attılar.

Esnafın “hayır duasını” aldılar

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın özellikle Fen İşleri Müdürlüğünün çalışmalarında dikkat edilmesini istediği “Akıl ve Bilimsel Veriler” mottosuna bağlı kalarak Dünya Belediyecilik tarihine geçecek imza atan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın ve ekibi, İzzet Baysal Caddesinin kaldırım yenileme çalışmasında hem aklı hem de bilimsel verileri kullanarak esnafın “hayır duasını” aldılar. Çünkü bir aydır bitirilemeyen 100 metrelik kaldırım çalışmasında Başkan Tanju Özcan ve uzman Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, mega proje çalışmasına dünya belediyelerince uygulanması akıl bile edilemeyen gizli detaylar koymuşlar.

Yayalar için hız kesiciler konulmuş

Eğimli bir bölge olması nedeniyle kaldırıma serilen asfaltı düzgün bir şekilde atılması durumunda yayaların ayak fren sistemlerinin çok sık çalışıp yorulacağını ve ardından meydana gelecek düşmeleri ve yaralanmaları hesaplayan Başkan Tanju Özcan, Fen İşlerinin tecrübeli ve uzman ismi Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın, kaldırımları engebeli bir şekilde yaptırdılar. Vatandaşların düzgün ve engebesiz yolda eğim nedeniyle kaza yaşamamaları için aklı ve bilimi kullanan Başkan Özcan ve Yardımcısı Özaydın, yolu dalgalı ve engebeli yaparak doğal hız kesicileri sık aralıklarla kaldırıma yerleştirdiler.

Su faturasını daha az ödeyecekler

Ardından Bolu Belediyesinin su fiyatlarındaki yüksek ücretin esnafa daha az yansımasını düşünen Başkan Özcan ve Yardımcısı Özaydın, dükkan girişi ile kaldırımların kodlarını bazı dükkanlarda sıfırlayarak vatandaşın yağan yağmur sularından faydalanmasının önünü açtılar. Yağmur yağmasa bile yan komşusunun dükkanını yıkadığı suyu dışarı tahliye ettiğinde ondan bile faydalanabilecek olan bazı dükkan sahipleri, böylelikle su parası yükünden de kurtulacaklar.

Vatandaşa ücretsiz spor imkanı ve doğal havuzlar

Bazı dükkanların girişlerini de yükselterek içeri giren müşterinin düşüyormuş hissiyle adrenalin yaşamasını ve çıkarlarken de ayak egzersizi olsun diye 15-20 cm yükseğe ayaklarını kaldırmalarını hesaplayacak kadar “Akılcı ve Bilimsel” çalışan Başkan Özcan ve Yardımcısı Özaydın, mega projelerine böylelikle dünya üzerindeki hiçbir Belediyenin düşünemeyeceği ince detaylar gizlediler.

“Akılcıl ve bilimsel” çalışma mottosu ile Belediye hizmetlerini yürüten Başkan Özcan ve Yardımcısı Özaydın’ın Bolu Halkı ve bölge esnafı için düşündüğü detaylar bununla da sınırlı kalmadı. Belirli aralıkla kaldırım üzerinde derin çukurlar bıraktırılan çalışmalarda, suni havuzlar da düşünülmüş. Bölge esnafı ile yaptığımız görüşmede bu detayı kendilerinin de fark ettiklerini söylerken duydukları memnuniyeti ifade ederek, “Ördek siparişi” verdiklerini ve bu havuzlarda ördek yetiştireceklerini söylediler.

Buna bizim bile aklımız ermedi ama Tanju Özcan’ın vardır bir bildiği..!

Cumhuriyet Caddesi başta olmak üzere Bolu Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmaların hesapsız, kitapsız, gelişigüzel yapılmasının Bolu Halkına ve bölge esnafına yarattığı sıkıntıları daha önceki haberlerimizde dile getirmiştik. Ne esnafın ne de Bolu Halkının şikayetlerini dikkate almayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ve Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın’ın “Bir bildiği” olduğunu düşünerek, İzzet Baysal Caddesindeki kaldırım çalışmasına da bu gözle bakmaya çalıştık. Fakat öyle bir noktaya geldik ki artık bizim aklımızda ermedi. Çünkü; yapılan çalışmada bir dükkanın kepenk kilidi kaldırıma serilen asfaltın içine gömülmüş. Adeta dükkanı mühürleyen Bolu Belediyesi’nin bu “akılcıl ve bilimsel” doğal mühürleme olayını işin uzmanları Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın ve Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın tarafından daha mantıklı açıklamasının yapılabileceği için onlara bıraktık. Pazar günü yapılan çalışmayı Pazartesi günü denetlemeye gelen Fen İşlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın’ın esnafa nasıl bir bilimsel ve akılcıl açıklama yaptığı da merak konusu oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler