Köylerdeki su depoları kimin?

Özel Haber
Köylerdeki su depoları kimin? Köylerdeki su depoları kimin?
A- A+
Reklam

Yuva Köyü’nde yaşanan zehirlenme vakası sonrası bir anda köylerdeki su depolarının; yapımı, bakımı ve kontrolü hangi kurumda olduğu sorusu gündeme geldi.

İl Özel İdaresi yetkililerinin her yıl köylere su deposu yaptıklarını ilan etmelerine karşılık, sorumluluklarının sadece su deposu inşaatından öte gidip gitmediği ise bilinmiyor. Su depolarının bakım ve kontrolü kanunen İl Özel İdaresi’nde ise, Yuva Köyü başta olmak üzere ilimizdeki 487 köyde, bu bakımlar ve kontroller en son ne zaman yapıldığının da kamuoyuna açıklanması gerekiyor. 

Sorumluluk kanunen köy tüzel kişiliklerine ait ise, muhtarlıkların köylerinin su depolarını hangi aralıklarla temizleyerek başta klorlama olmak üzere sağlık açısından kontrollerini hangi imkânlarla yaptıkları da kamuoyunun merak ettiği bir husus olarak belirsizliğini koruyor.

Öte yandan Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından su depoları düzenli olarak kontrol edilerek, numune alınmakta mıdır? Alınıyorsa Yuva Köyü başta olmak üzere köy içme sularımızın kullanım durumu nedir? Köy içme sularımız kalite açısından kullanmaya uygun mudur? 

Tüm bu belirsizliklerin içinde en garip olan ise açılan soruşturma sonrası olası kusurlu bulunacak olan soruşturulanların, soruşturmayı soruşturması..! Bir kişin yaşamın kaybettiği ve halen 8’i yoğun bakımda 26 vatandaşımızın tedavisinin sürdüğü bu vahim olayın üzerinden yaklaşık bir ay geçmesine karşılık halen resmi sebep sonuç ilişkisi kamuoyuna açıklanmıyor ya da açıklanamıyor..! 

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen KPSS sınavı sonrası soruların çalındığı iddialarına sessiz kalmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem iddiaların araştırılmasını istemiş hem de soruşturmanın sağlıklı yapılabilmesi için de sorumlu olan ÖSM Başkanını görevden almıştı. Bir soruşturmanın nasıl yürütülmesi gerektiğinin en güzel örneğini ortaya koyan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu devlet adamlığı tavrının göz ardı edilerek Bolu’da soruşturulanların, soruşturmayı soruşturması çıkacak sonucun da ne kadar sağlıklı olacağını şimdiden gözler önüne seriyor..!

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler