Köylüye reva görülen zulmü Belediye bitiriyor!

Özel Haber
Köylüye reva görülen zulmü Belediye bitiriyor! Köylüye reva görülen zulmü Belediye bitiriyor!
A- A+
Reklam

Bolu’da 2019 yılına kadar normal seyrinde devam eden, köyüne ev yaptırmak isteyen vatandaşın yaşadığı serüven, yerel seçimler sonrası adeta zulme döndü. 

Kanun gereği; yerleşik köy planlarının 1.000 ve 5.000 ölçekli olarak yeniden revize edilememesine karşılık köye her ev yaptırmak isteyen Bolulu’ya, Tarım İl Müdürlüğü’nden alınan olumlu görüş ile izin verilirken, 2019 seçimleri sonrası ise bir anda prosedür değişti.

2019 yılında çıkan kanun ile köy yerleşik alanlarının 1/25.000 ölçekli harita planlarının yerine yeniden 1/1.000 ve 1/5.000 ölçekli planlarının yapılarak güncellenmesi, Tarım Bakanlığı tarafından belediyelerden istendi. Yasa yürürlüğe girmesine karşılık istenilen çalışmanın uzun bir süreç alacağı gerçeğiyle, Tarım İl Müdürlüğü’nün oluru ile çalışma yapılana kadar köylerde ev yapımına izin verilerek, vatandaşın mağdur olmaması sağlandı. 

2019 yılında yapılan yerel seçimler sonrası ise uygulama bir anda değiştirilerek Tarım Bakanlığı yeni köy yerleşik planlarının hazırlanmasını istedi. Daha önceden verilen Tarım İl Müdürlüğü’nün olur yazısı da bir anda vatandaşa verilmez oldu.

Bolu Belediyesi yetkilileri; Bakanlığın uygulamasının vatandaşa yarattığı sıkıntıdan dolayı Bolu Milletvekilleri başta olmak üzere konuyu Bolu’da AK Parti yetkililerine iletmelerine karşılık, bir türlü vatandaş lehine olumlu sonuç alamadı.

Şentürk devreye girdi, sorun çözüldü

Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, yaklaşık 3 yıldır bu sorunu çözmek için çalışıyor. Arşivlerden çıkardığı Bolu Belediyesi Meclisi tarafından alınan köy yerleşim alanlarını belirleyen karar, tüm sorunu ortadan kaldırdı. Kararı resmi yazıyla Tarım ve Orman Bakanlığı’na gönderen Başkan Yardımcısı Asuman Şentürk Tekin, Bakanlığın Bolu Belediyesi’nin talebini haklı bulması sonrası hazırladıkları yeni çalışmanın önünü açtı.

Yapılacak yeni planların tarım arazilerine zarar vermemesi için de hassas davranan Asuman Şentürk Tekin, şimdi Bolu Belediyesi tarafından hazırlanan planları hiçbir yasal zorunluluğu olmamasına karşılık iyi niyet çerçevesi içerisinde ve yanlış bir karara imza atmamak için Bolu Toprak Koruma Kurulu’na sunmaya hazırlanıyor.

Kurula sunduktan sonra Bolu Belediyesi Meclisi’ne önümüzdeki oturumlarda gelecek olan Köy Yerleşik Alanları Planının kararının alınması sonrası, 2019 yılından bu yana vatandaşa zulme dönüşen ev yapma eziyeti de sona ermiş olacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler