Kut’ül Amare Zaferinin kahramanı Bolulular

Kut’ül Amare Zaferinin kahramanı Bolulular Kut’ül Amare Zaferinin kahramanı Bolulular
A- A+
Reklam

Vatan ve bağımsızlık sevdasıyla şanlı tarihimize yazılmış kahramanlık destanlarından biri olan Kut'ül Amare Zaferi’nin 108 yıldönümünü kutladığımız bugün, sosyal medyada Iraklı bir Gazetecinin yayınladığı mesaj dikkatleri çekti.

Özellikle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sığınmacılarla ilgili yaptığı çıkışlar sonrası Bolu’da ve ülkemizde bulunan Iraklılara gözlerin çevrildiği bir dönemde Iraklı Mustafa Kemal Yılmaz isimli bir gazetecinin paylaşımı, sığınmacılar konusunun daha derinden ele alınması gerekliliğini de gözler önüne serdi.

“Kut’ül Amare Savaşında Bolu’dan Türkmeneli’ne taşınmışlar”

Iraklı olan Türkmen Gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, Ailesinin Bolu’dan Kut'ül Amare Savaşı nedeniyle Irak’a taşındığını belirtti. 

Ailesinin Mudurnulu olduğunu söyleyen Gazeteci Yılmaz yaptığı paylaşımda; “Bugün, ailemin Bolu'dan Türkmeneli'ne taşınmasının en büyük nedeni olan Türk Milletinin büyük zaferi olan Kut'ül Amare Zaferi'mizin yıldönümü.

Bu zaferde Osmanlı askeri olarak mücadele eden aile bireylerim başta olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygıyla anıyorum.

Selam olsun, süngüsünü düşmanın bağrına geçiren kahramanlara.

Selam olsun, Halil Paşa'ya. 

Selam olsun, şanlı Türk ordusuna.

Kut'ül Amare Zaferi'miz kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

3 kıta, 7 denize hükmeden ecdadımız Osmanlı İmparatorluğu sınırları içerisinde kalan Irak, Suriye başta olmak üzere birçok yere hem Bolu’dan hem de ülkemizin değişik coğrafyalarından binlerce Türk’ün o bölgelere yerleştirildiğine en güzel örnek olan Gazeteci Mustafa Kemal Yılmaz, bu paylaşımıyla buna da en güzel örneği vermiş oldu.

Biz de www.bolupostası.com Gazetesi olarak; Kut'ül Amare Zaferi’nin 108. yıl dönümünde kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler