LED’ci Başkanlar fena kapışacak!

LED’ci Başkanlar fena kapışacak! LED’ci Başkanlar fena kapışacak!
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner hakkında; eski Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde Hükümet Meydanına ihaleye fesat karıştırarak Belediyeye led ekranı kiraladıkları iddiası sonrası, Güner’de Özcan’ı led ekran üzerinden eleştirdi.

Bolu basınına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Cumhurbaşkanı aday Adayı olmasını değerlendirerek; “Bolu'dan bir cumhurbaşkanı adayı çıkması ne kadar güzel. Bolu'da yaşayan vatandaşlarımız açısından başarılar diliyoruz. Çünkü çıksın ki görelim boynunun ölçüsünü. Herkes görsün, bu noktada kendisine ancak başarılar dileriz” sözleri sonrası, eleştiri bombardımanına tuttu.

“Zamanı geldiğinde konuşacağım”

Şuan sustuğunu fakat zamanı geldiğinde konuşacağını belirten Başkan Güner, “Fabrikalar yapacaktık, mantarla ilgili devasa bir sektörel eylem planı olacaktı. Burada yüzlerce istihdam olacaktı. Nerede? Nasıl şaibeler dönüyor? Mantar çadırlarıyla, mantar üreticileriyle ilgili. Onları da önümüzdeki günlerde konuşacağız. Ya biz şu an yerel seçimlere dair yerel seçimleri konuşacak bir zaman diliminde değiliz. O yüzden susuyorum. Ama onun da zamanı gelecek” dedi.

Dünyaya ihraç edeceğimiz led teknolojisi nerede?

Kendisinin Bolu Belediyesine ihaleye fesat karıştırarak led ekran kiraladığı iddiaları ile aralarında led ekran polemiği yaşanan Özcan hakkında da led ekranı gündeme getiren AK Parti İl Başkanı Güner; “İki dev projem var’ diye vatandaşın karşısına çıktı ve vatandaştan oy istedi. Belki bunlara inanarak oy veren vatandaşlarımız var. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır bir şekilde yüzüncü yıl parkı koyacağım dedi. Ya sonra sattın ya. Yani bunun başka bir açıklaması var mı? Nerede yüzüncü Yıl Parkı? Nerede botanik parkı? Nerede görüşülür ne parkı? Nerede işte ihtiyaç sahibi ailelere yapacağın konutlar? Dünyaya ihraç edeceğimiz led teknolojisi nerede?” ifadelerini kullandı.

Özcan’ın iddiaları neydi?

Hatırlanacağı üzere; 2021 yılı Kasım ayı ilk Belediye Meclis toplantısında önceki yıllarda Hükümet Meydanı'na kurulan led ekranların AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile ilgili olduğunu iddia eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bolu'da LED ekran kiralama işi oldu. Kardelen Sinemasının önünde. Birisi, LED ekranı kurmuş. 22-A' ya göre anlaşma imzalanmış. Bu bir istisnadır. 22-A nedir biliyor musunuz? Acele işlerde Türkiye'de tek teminci olandan doğrudan alım yapabilirsiniz. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'ndan belge almışlar. Bolu'daki tek teminci diye. Kurulan LED ekranda bir yıl boyunca belediyenin toplam 20 dakikalık reklamını yayınlamışlar. Aldıkları para da 264 bin TL. yani 172 bin dolar ediyor. Gene her taşın altından halkın menfaatlerini korumak isteyen Sayın il başkanı çıkıyor. Bugün ki kurla bir LED ekrana 1 milyon 700 bin TL para ödenmiş. 2012'de tekrarını yapmışlar. Ama o zaman ki namuslu, temiz AK Partili meclis üyelerinin itiraz etmesi sonucunda iptal etmek zorunda kalmışlar. Açıkça ihaleye fesat karıştırmışlar. Yarın savcılığa bu dosyayı gönderiyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Bugüne kadar Özcan, Savcılığa suç duyurunda bulunup bulanmadığı hakkında resmi bir açıklama yaparak kamuoyunu aydınlatmazken, Güner’in açıklamaları sonrası ikili arasında led ekran tartışmasının yeniden yaşanması bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler