Maaşın yarısı 6 ay Devletten

Maaşın yarısı 6 ay Devletten Maaşın yarısı 6 ay Devletten
A- A+
Reklam

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Bolu Şube Başkanı Halit Erkan Adıyaman, "Mesleki Eğitim Merkezi (MESEM) Ustalık Telafi Programı" kapsamında çalışan başına 6 ay boyunca her ay geri ödemesiz 2 bin 750 lira verileceğini açıkladı.

TÜRES Üyesi Sun Danışmanlık ile bir protokol imzalandığını ve Devlet Destekli bu programdan yararlanmaları için Bolu’daki tüm restoran ve turizmcilere çağrıda bulundu.

Programın amacın hakkında bilgi veren Adıyaman; “Sektör iş birliğine dayanan programın firma içerisinde iş başında eğitim gerçekleştirilerek kalifikasyonun artırılması ve programın sonucunda yapılacak sınavda başarılı olanlara ustalık belgesi verilmesidir. Destek programının süresi 27 haftadır. Bu süre zarfı boyunca firma yetkilisine her bir kursiyer için asgari ücretin yarısı geri ödemesiz bir şekilde ödenecektir” dedi.

Program kapsamında ortalama personel sayısı veya yaş kısıtlaması bulunmadığına dikkat çeken TÜRES Bolu Şube Başkanı Halit Erkan Adıyaman; “Lise, ön lisans ve lisans mezunu mevcut çalışanlar, işgücünde kayıp yaratmadan usta öğreticilerden işletme sınırları içinde eğitim alacak ve program sonunda Avrupa birliği (EU) onaylı sertifikaya sahip olarak ustalık belgesi alacaktır. 27 hafta sürecek eğitimler boyunca personel sayısı üst limiti olmadan her çalışan için geri ödemesiz 2.750 TL destek alınabilecektir. İşverenin program boyunca çalışanlarla ilgili herhangi bir taahhüdü olmayacak, ayrıca program sonunda yapılacak sınavda personelin başarılı olup olmaması faydalanılacak desteği etkilemeyecektir. Personellerin herhangi bir sebeple işten ayrılması,  yerine yeni alınacak söz konusu personellerin söz konusu belgeye sahip olmaması durumunda, yeni alınan personel içinde yeniden destekten faydalanılması mümkündür” ifadelerini kullandı.

Program bitiş tarihinin 31 Aralık 2022 olduğundan firma son başvuruları 15 Aralık 2022 tarihine kadar alınacağını söyleyen Adıyaman, program hakkında bilgi almak isteyenlerin kendilerine ulaşabileceği gibi TÜRES Genel Sekreter Yardımcısı Naim Şengül’ü 0 531 261 38 28 nolu telefondan arayarak her türlü bilgi ve kayıt işlemini gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler