Mitinge 7 bin kişi katıldı

Mitinge 7 bin kişi katıldı Mitinge 7 bin kişi katıldı
A- A+

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Bolu’ya geldi. Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen mitinge yaklaşık çevre illerden taşınan Partililerle birlikte 7 bin vatandaşın katıldığı resmi kaynaklarca açıklanırken, 14 Mayıs seçimleri arifesinde Millet İttifakı Bolu’da hayal kırıklığı yaşadı.

Günler öncesinde Bolu mitingine katılacağı ilan edilen ve afişlerde resmi yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın mitinge gelmemesi dikkat çekti.

Katılımın az olduğu mitingden ise akıllarda sadece Gelecek Partisi İl Başkanı Özkan Günenç’in, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun korumaları tarafından tartaklanması ve miting alanında kavga eden CHP’lilerin görüntüleri kaldı.

Birkaç gün önce Van’da düzenlenen mitingde PKK’nın siyasi uzantısı olduğu iddia edilen HDP’nin bayrakları altında tutuklu olan Selahattin Demirtaş’a özgürlük vaat eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Bolu mitinginde ise konuşmasının büyük bölümünü milliyetçilik üzerine yapması dikkatlerden kaçmadı.

“BİZİM MİLLİYETÇİLİĞİMİZİ SORGULAYACAK KİŞİ DAHA ANASINDAN DOĞMADI”

CHP’nin 6 okundan birinin ‘milliyetçilik’ olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, kendisini milliyetçilik üzerinden eleştirenlere yönelik şunları söyledi:

“Bizi bazen milliyetçilikle eleştiriyorlar, siz milliyetçi değilsiniz, diyorlar. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi daha anasından doğmadı. Açık ve netim. 6 okumuzdan birisi milliyetçilik. Milliyetçilik yurtseverlik, vatanseverliktir. Askerlik yapan kardeşlerim bilirler. Sınırda bir tabela var. ‘Hudut namustur’ yazar. Huduttan hiç kimse elini kolunu sallayarak geçemez. Bizim milletçiliğimizi sorgulayanlara soruyorum. 3 milyon 600 bin Suriyeli nasıl girdi? Nereden geldi bu insanlar? Sandığa gidip oyununuzu kullanacaksınız. 3 milyon 600 bin Suriyeliyi ve Afganları kendi ülkelerine uğurlayacağım endişe etmeyin. Bizim milliyetçiliğimizi sorguluyorlar. Akıl alacak şey değil. Sandığa gidip oy vereceksiniz. Bu ülkede milliyetçiliğin ne olduğunu da onlara göstereceğiz. Suriye’de 34 asker şehit edildi. Ne yaptılar. Koşa koşa Putin’in ayağına gittiler. Putin’e niye gidiyorsun? Şehit olan bizim askerlerimiz. Sen onun kapısına niye gidersin. Kapısında bekledi. Putin açtığı kronometreyi çalıştırdı. Türkiye Cumhurbaşkanını beklettiğini dünyaya gösterdi. Bu mu milliyetçilik? AK Parti’ye oy veren MHP’ye oy verenlere sesleniyorum. Allah aşkına bu mudur? Benim 85 milyona sözüm var. Hiçbir vatandaşın yüzünü yere eğdirmeyeceğiz. Milliyetçilik diyorlar. Bizim 2 kırmızı çizgimiz var. Bayrağımız ve vatanımız kırmızı çizgimizdir. Peki, bir soru; Süleyman Şah türbesindeki bayrağımızı kim indirdi. Süleyman Şah türbesini kim kaçırdı? Bize milliyetçilik edebiyatı yapıyorlar. Siz kim, milliyetçilik kim. Bay Kemal cumhurbaşkanı olunca, Süleyman Şah türbesi kendi toprağımıza gidecek. Bayrağımız göndere çekilecek. Siz kim milliyetçilik kim. Ülkeyi sevmek milliyetçilik, insanı sevmek, halkın karnını doyurmak milliyetçiliktir. Milliyetçilik kutuplaşma değildir. Milliyetçilik ekonomiyi büyütmektir” dedi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler