Mudurnu’nun İzzet Baysal’ından anlamlı bağış

Mudurnu’nun İzzet Baysal’ından anlamlı bağış Mudurnu’nun İzzet Baysal’ından anlamlı bağış
A- A+
Reklam

Bolu’nun babası hayırsever merhum İzzet Baysal’ın yolunda giderek, yıllardır memleketi Mudurnu’ya önemli eserler kazandıran iş insanı Süreyya Astarcı, bu sefer de ilçeye Sosyal Hizmet Merkezi kazandırdı.

Astarcı’nın Mudurnu’ya kazandırdığı Beyza Astarcı Sosyal Hizmet Merkezi’nin açılması ve işletilmesi protokolü bugün Bolu Valisi Erkan Kılıç başkanlığında imzalandı.

Bolu Valiliği toplantı salonundaki protokol imza törenine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Mudurnu Kaymakamı Ayhan Kalaycıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemal Keskin ve Mudurnulu hayırsever Süreyya Astarcı katılım sağladı.

İmzalanan protokol ile Mudurnu ilçesinde Hayırsever Ahmet Süreyya Astarcı tarafından hizmet binası olarak bağışlanan merkezde ihtiyaç sahiplerine; sosyal hizmet müdahalesinin ve takibinin gerçekleştirilirken yine çocuk, genç, kadın, erkek, engelli, yaşlı bireylere ve ailelerine koruyucu, önleyici, destekleyici, geliştirici hizmetler ile rehberlik ve danışma hizmetlerinin  bir arada ve en kolay ulaşılabilir biçimde sunulması ve koordine edilmesi hedefleniyor.

Törende Mudurnu Beyza Astarcı Sosyal Hizmet Merkezinin açılması ve işletilmesine dair bilgiler veren Bolu Valisi Erkan Kılıç;  “Mudurnu’da hayırsever Süreyya Astarcı amcamız var. Daha önceden gençlik hizmetlerine tahsis edilen bir binası vardı. Burayı Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün hizmetlerine sunulmak üzere tahsis edecek. Bir hayır işi, Allah razı olsun kendinden. Göynük, Mudurnu tarafında, özellikle dezavantajlı gruplar, yaşlılarımıza, engellilere, onun dışında ailesinden ayrılmış küçük çocuklarımıza, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ve Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğünün diğer hizmet alanlarıyla ilgili olarak, hizmet vereceği bir mekânımız yoktu” dedi.

Süreyya Astarcı’nın 3 katlı binasının bedelsiz olarak tahsisi edeceğine işaret eden Vali Kılıç; “Süreyya Amcamız, imdadımıza yetişti. Mudurnu ilçesindeki gayrimenkulü, 3 katlı binasını Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne, bedelsiz olarak tahsis ediyor. Bunun ilgili de Kaymakamımız, İl Müdürümüz, Süreyya Amcamızla beraber bu protokolü imzalayacağız” dedi.

“Benim işim hayır yapmak”

Mudurnulu hayırsever Süreyya Astarcı da işinin hayır yapmak olduğunu vurgulayarak; “Yurdumuz var, kredi yurtlar kurumuna bağışladığımız, diyaliz merkezine desteğimiz var. Bunun gibi benim işim hayır işi. Binin üzerinde çocuğumuza şimdiye burs verdik, devam ediyor” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Bolu Valiliği, Mudurnu Kaymakamlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Hayırsever Ahmet Süreyya Astarcı arasında imzalar atıldı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler