Muhtar Dursun Yıldırım Bolu Halkını davet etti

Muhtar Dursun Yıldırım Bolu Halkını davet etti Muhtar Dursun Yıldırım Bolu Halkını davet etti
A- A+
Hıdırşeyhler Köyü Halkının asırlardır yaşattıkları Hızır Şeyh Hacet Bayramı bu yıl 13 Ekim Pazar günü kutlanacak.
Anadolu’nun derin tasavvufi geleneğinin bir parçası olarak efsanelerle yaşatılan bir kutlama olan Hacet Bayramının etkisi ile Hızır Şeyh aracılığıyla asırlardır yaşatan Hıdırşeyhler Köyü, kuşaktan kuşağa gelen bayramına bu yıl da sahip çıktı.
Hacet Bayramına tüm Bolu Halkını davet eden Hıdırşeyhler Köyü Muhtarı Dursun Yıldırım; “Çocukluğumuzdan bu güne yaşadığım bu bayram, Köy Halkımızın inançlarının ve manevi değerlerinin ne kadar derin olduğunu bir kez daha hatırlatıyor. Köyümüzde her yıl düzenlenen Hacet Bayramı, Hızır Şeyhler’in izinden gelen kutlamanın tarihi belli değildir. Bu kutlama efsanelerle desteklenmiştir. Hacet Bayramı’nın ne zaman başladığı tam olarak bilinmese de, nesiller boyunca süregelen bir gelenek olduğu açıktır. Köyümüzde anlatılan efsanelerden biri, bir büyüğümüzün bayram sırasında bağışladığı bir kile buğdayın, ertesi yıl ürününün iki katına çıkmasıdır. Bu ve benzeri efsaneler, Hacet Bayramı’nın köydeki manevi anlamını güçlendirmiş ve halkın bu geleneğe olan bağlılığını pekiştirmiştir. Bu bayram sırasında köyde yapılan dini törenler, yemek dağıtımı ve hediyelerin açık artırmaya çıkarılması, sadece bir ibadet değil, aynı zamanda toplumsal bir kaynaşma sağlıyor. İşte bu nedenle tüm Bolu Halkını 13 Ekim Pazar günü saat 11.00'de başlayacak Hızır Şeyh Hacet Bayramımıza davet ediyorum" dedi.
 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler