Muhtarın su inadı faciayı büyüttü iddiası

Muhtarın su inadı faciayı büyüttü iddiası Muhtarın su inadı faciayı büyüttü iddiası
A- A+
Reklam

Seben’e bağlı Alpagut Köyünün Seben Gölü kenarında bulunan Yaylasında bugün saat 09.30 sıralarında bir çobanın kaldığı ahşap evde başlayan yangın kısa sürede rüzgarında etkisiyle büyüyerek 3 ahşap evin yanmasına neden oldu.

Yaylada kalan vatandaşlar tarafından durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilmesi sonrası üzerine bölgeye Bolu ve Seben’den itfaiye ekipleri ile Orman Bölge Müdürlüğüne ve AFAD İl Müdürlüğüne bağlı ekipler ve sağlık ekipleri sevk edildi. 

Yangın, ekiplerin müdahalesiyle 1 saatlik çalışma sonucu söndürüldü. Yangın nedeniyle 3 ahşap yayla evi tamamen kullanılmaz hale geldi. Yangınla ilgili soruşturma başlatıldı.

Muhtara köylülerden su tepkisi

Öte yandan Yaylada evlerine su bağlamak isteyen köylülere muhtarın izin vermemesi nedeniyle yaşanan sıkıntı, yangın sonrası ciddi tepkiye dönüştü. Yayla evlerine su almak isteyen vatandaşların; “bahçelerini sulayacakları” için su bağlamalarına izin vermeyen Alpagut Köyü Muhtarı Mehmet Koyunoğlu ile köylüler arasındaki sıkıntının Seben Kaymakamlığı ve İl Özel İdaresine şikayete kadar vardığı öğrenildi.

Yaylada yeteli su kaynağı olmasına karşılık Muhtarın evlere su bağlatmadığını, su ihtiyaçlarını taşımayla karşıladıklarını söyleyen evi yanan köylüler, Muhtar Koyunoğlu'na tepki göstererek; kendi imkanlarıyla su olmamasından dolayı yangına ilk müdahaleyi yapamadıklarını ve yangının bu yüzden daha da büyüdüğünü iddia ettiler

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Yayla Halkı Adına (6 ay önce)
    O muhtarı Allah bildiği gibi yapsın, dilerim Allah'-tan bir damla suya muhtaç kalsın. Koskoca bir yayla halkına 2 senedir varlık içinde yokluk çektiriyor. İnsanların temel ihtiyacı olan ve oluk oluk boşa akan yaylanın suyunu, insanların evine ulaşmasını engellemek hangi akla hizmet anlamış değilim.Görevi vatandaşa hizmet olan bir kişinin hizmet yerine eziyet etmesine, ilçenin en büyük mülki amiri sayın kaymakam'-ın, İl Özel İdaresi yetkililerinin ve değerli Vali Bey'-in herhangi bir işlem yapmaması da çok üzücü. Defalarca yetkili makamlara tüm köy halkı tarafından yapılan başvurular hep sonuçsuz kalmıştır, herhangi bir çözüm bulunamamıştır. Bu konuda bir an evvel yetkili makamların muhtara gerekli talimatları vererek, tüm yayla halkının yaşadığı mağduriyetin giderilmesini talep ediyoruz. Saygılarımla.
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler