Muhtarlığın Cem Evi itirazına AK Parti'den destek

Muhtarlığın Cem Evi itirazına AK Parti'den destek Muhtarlığın Cem Evi itirazına AK Parti'den destek
A- A+
Reklam

Bolu’da yaşayan Alevi vatandaşların talebi doğrultusunda Alpağut Mahallesinde yapılması planlanan Cem Evinin yeri ile iğli yapılan itiraz, Bolu Belediyesi Meclisinde tartışmalara neden oldu.

Önceki Belediye Meclis toplantılarında Alevi vatandaşlardan gelen istek üzerine Cem Evi’nin, Alpağut Mahallesine yapılmasına oy birliği ile karar verilmesinin ardından, Muhtarlığın itirazı sonrası karar değiştiren AK Parti Grubuna, Başkan Özcan sitemde bulundu.

Alpağut Mezarlığı’nın hemen yanındaki arsaya yapımı planlanan Cem Evi’nin buraya yapılmasına karşı çıkan Muhtarlığın talebinin görüşülmesinde, Muhtarlıkın talebi yönünde oy kullanan AK Partili Meclis Üyeleri ile Başkan Özcan karşı karşıya geldi. 

Konu ile ilgili olarak AK Partili Üyelere sitemde bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Daha uygun bir yer bulabilirsek araştıralım dedik ama en azından ilk adımımızı atalım dedik. Karar oy birliğiyle çıktı. Şu anda niye vazgeçiyorsunuz. Muhtar, ‘Burayı kaldırın’ diyor. Alpağut Muhtarının, itirazı bu. ‘Ben burada Cem Evi istemiyorum’  diyor. Arkadaşlar, bakın burada Alevi vatandaşlarımız var. Bu talepten önce İYİ Parti’yi ziyaret ettiler. MHP’yi ziyaret ettiler, AK Parti’yi ziyaret ettiler. Hepsinin il başkanlarıyla görüştüler, CHP’yi ziyaret ettiler ve tüm il başkanları ‘Biz buna sıcak bakarız’ dedi. Sonra yer arayışına girdik. Oy birliğiyle bu karar aldık, siz yer konusuna da ‘Evet’ dediniz. Şu anda ise o kararınızın tersinde oy kullanıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Cem Evi yapılmak istenen alanın arkasında mezarlık olduğu için rahatsızlık yaşanabileceğini dile getiren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Semih Dimicioğlu ise, “Orada, arka tarafında bir mezarlık var. Cem Evi’nde sözlü, sazlı dini inançlarına göre uygulamaları var. İkisinin uyuşmayacağını düşünüyorum ve bunun da buradaki halkı rahatsız edeceğini düşünüyorum bunun için bu yerin ivedilikle değişmesini istiyorum. Kimseyi rahatsız etmeyecek, kimsenin inancını rahatsız etmeyecek bir yer bulmalıyız” şeklinde konuştu.

Alpağut Mahallesi Muhtarlığının, Cem Evi yerine dair yaptığı itiraz, AK Parti Üyelerin 6 ret oyuna karşı; MHP, İYİ Parti ve CHP meclis üyelerinin evet oylarıyla reddedildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Deniz (10 ay önce)
    CHP neysede MHP ve iyiparti meclis üyeleri çok istiyorsanız calgiyi öldükten sonra kendi mezarınızin başında caldirin bizim ölülerimizi rahat birakin verin Yumrukaya tarafından bir yer bol.bol.calip çalıp dönsunler
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler