Müteahhit yapsa adı “batakçı” olurdu

Müteahhit yapsa adı “batakçı” olurdu Müteahhit yapsa adı “batakçı” olurdu
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi’nin en büyük projelerinden biri olarak kamuoyuna lanse edilerek 11 Kasım 2020 tarihinde temeli atılan ve 240 günde bitirileceği vaat edilerek Bolululara işyerleri satılan Belediye İş Merkezinde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a güvenerek işyeri satın alan Bolulular mağdur oldu.

Hatırlanacağı üzere temel atma töreninde konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İş Merkezi’nin 240 gün sonra bitirileceği sözünü hem Bolu halkına hem de CHP’nin Genel Merkezi kurmaylarına söz olarak vermişti.

İş Merkezini 240 gün yani 8 ayda tamamlayarak teslim edeceği sözünü veren Başkan Özcan, aradan 957 gün yani yaklaşık 30 ay geçmesine karşılık İş Merkezini bitiremedi. Özcan’ın sözüne güvenerek elindeki birikimini işyeri almaya kullanana Bolulular ise mağdur oldular.

Türkiye’nin ekonomik anlamda zor günler geçirdiği günlerde parasını döviz, altın ya da faize yatırmak yerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a güvenerek İş Merkezinden iş yeri alarak değerlendiren ve bir anlamda da paralarını buraya yatırarak Belediyeye destek olan 22 işyeri sahibi, verilen sözün tutulmasını bekliyor.

Halk arasında kullanılan “paranla rezil olmak” sözünü 30 aydır yaşayan işyeri sahiplerine ise halen sahibi oldukları işyerlerinin ne zaman teslim edileceğine dair bir taahhüt verilmiyor.

Belediyede para yok

Bolu Belediyesinin hemen hemen birçok projesinin yarım kalması nedeniyle kamuoyunda “Belediyede para yok” söylentilerine neden olurken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da sürekli olarak Belediyeye ait yerleri satması, bu söylentilerin daha da yayılmasına neden oluyor. 

Vatandaşlar; piyasaya iş yapan bir müteahhit tarafından böyle bir olay yapılsa Bolu’da adı; “batakçı”, “vatandaşı dolandırdı” şeklinde basında haberleri yer alacağına dikkat çekerlerken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ı eleştirdiler.

Öte yandan iş merkezinin giriş katını cirodan %4 pay alma karşılığında ulusal zincir market olan Migros’a kiralayan Başkan Tanju Özcan, o işyerini de teslim edemedi. Sözleşme gereği Ocak ayı sonunda teslim etmesi gereken işyeri için tüm imkanları seferber eden Başkan Özcan ile Migros arasında yapılan anlaşmanın da fesih edildiği iddia edildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler