İzzet Baba'mızın ismi Adıyaman'da da yaşayacak

İzzet Baba'mızın ismi Adıyaman'da da yaşayacak İzzet Baba'mızın ismi Adıyaman'da da yaşayacak
A- A+

Bolu’muzun manevi babası merhum İzzet Baysal’ın kurduğu ve Bolulara emanet ettiği İzzet Baysal Vakfı, İzzet Baba’nın mirasına ne kadar hassasiyetle sahip çıktığını bir kere daha güzel bir örnek gösterdi.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerinin deprem bölgesinde oluşturmak için kolları sıvadıkları 30 konteynerlik “Bolu şehri, Bolu mahallesi” Adıyaman’da hayat buldu.

İzzet Baysal Vakfı tarafından yaptırılan ve Adıyaman’ın Besni ilçesi ile Kutluca Köyünde oluşturulan “Bolu Mahallesi”ne kurulan 30 konteynır bölgeye yerleştirilirken, Vakıf Üyeleri de çalışmları yerinde takip ettiler.

İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Kemal Sert, Fatih Yamaner, Nejat Eratalar ve Mütevelli Heyet Üyesi Atilla Uçar, Vakıf tarafından hediye edilen konteynırlarda yaşayan depremzedelerle bir araya geldiler. 

Bölgede yaptıkları incelemeler sonrasında açıklamalarda bulunan İzzet Baysal Vakfı Mütevelli Yönetim Kurulu üyesi Fatih Yamaner, Vakıf Başkanı Ahmet Baysal’ın talimatıyla depremin hemen sonrasında İzzet Baysal Vakfı olarak yönetim kurulu kararı ile acil eylem planı uyguladıklarını ve ilk etapta üç milyon liralık bütçe ile depremzede vatandaşlarımızın acısına ortak olunduğunu belirtti.

Vali Kılıç’ı ziyaret ettiler

Vakıf Yönetim Kurulu Üyeleri deprem bölgesine yaptıkları ziyaret sırasında Kahramanmaraş’ın Nurhak İlçesine görevlendirilen Bolu Valisi Erkan Kılıç ile bir araya geldi.

Ziyaret esnasında yaptığı kısa açıklamada, İzzet Baysal Vakfı ve Bolu halkının deprem bölgesine ulaştırdığı yardımların çok değerli olduğunun altını çizen İzzet Baysal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Yamaner; “Bolu Valimiz Erkan Kılıç, Gümüşhane Valimiz Kamuran Taşbilek ve Besni Kaymakamımız Çağlar Partal ile bölgedeki depremzedeleri ziyaret ettik. İzzet Baysal Vakfı ve Bolu halkının deprem bölgesine ulaştırdığı yardımların ne kadar yerinde olduğunu gözlemledik. Vakfımız tarafından yapılan konteynerlerin yalıtımı, kalitesi ve iki oda oluşu nedeniyle bürokratlarımızdan özel teşekkürü duymak çok anlamlıydı. İlimizde geldiği günden itibaren özverili çalışmalarına tanık olduğumuz Bolu Valimiz Erkan Kılıç’da Adıyaman Besni programımızda bizleri yalnız bırakmadı. Valimizin deprem bölgesindeki vatandaşlar tarafından ile sevgiyle karşılanmasına şahit olduk” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Sert de yaptığı açıklamada; “İlimizdeki hayırseverlerin göndermiş olduğu konteynerler ile Vakfımızın hayırları ile oluşan Bolu mahallesini ziyaret etmenin mutluluğunu yaşadık” diye konuştu.

Bolu Valisi Erkan Kılıç’ın isteği doğrultusunda; bölge ziyareti sonrası İzzet Baysal Vakfı olarak aldıkları karar ile deprem bölgesine iki adet prefabrik derslik yapma ve öğrencilerin kullanımı için masaüstü bilgisayarlar alacaklarını açıklayan Yönetim Kurulu Üyesi Nejat Eratalar, İzzet Baysal Vakfı’nın ve İzzet Baysal’ın evlatlarının deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların her zaman yanında olmaya devam edeceğini söyledi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler