Reklam

Nihayet Türkiye’de bir "ilk"imiz oldu

Nihayet Türkiye’de bir Nihayet Türkiye’de bir
A- A+

Türkiye’de ilk defa Belediye ve vatandaş işbirliği ile yapılan cami özelliğini taşıyan Zübeyde Hanım Cami, dün akşam yapılan Mevlidi Şerif ile ibadete açıldı.

Etrafındaki alkollü mekanlara olan yakınlığı, yapımına 27 Ağustos 2021 tarihinde başlanılarak, 22 Şubat 2022 tarihinde ibadete açılacağı vaatlerinin gecikmesi gibi bir çok tartışmalarla Bolu gündemini meşgul eden Zübeyde Hanım Cami, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın verdiği sözün bir yıl gecikmeli olsa da tamamlanarak, hizmete açıldı.

Caminin ibadete açılacak hale gelmesi nedeniyle Başkan Özcan tarafından, camiye adını da veren Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Annesi Zübeyde Hanımın 100’ncü ölüm yıldönümü sebebiyle dün akşam okutulan Mevlidi Şerif ile Bolu Halkına hizmet vermeye başladı.

Düzenlenen Mevlidi Şerife; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Personeli ve çok sayıda Bolulu katıldı. Camiyi ilk defa gören vatandaşlar; mimarisi ve mekânsal ferahlığı ile eser karşısında duydukları memnuniyeti ifade ederlerken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a da emeklerinden dolayı teşekkür ettiler.

Borazanlar Mahallesinde yapılan Zübeyde Hanım Camisi’nin resmi açılışının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katılacağı resmi bir törenle açılacağı bildirildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler