Sesleriyle mest ettiler

Sesleriyle mest ettiler Sesleriyle mest ettiler
A- A+
Reklam

Mudurnulu Eyüp Acar ve Safa Balta Hocalar, Diyanet TV’de yayınlanan Mevlid-i Şerif-i Güzel Okuma Yarışmasında elde ettikleri başarı, Bolu’da sevinçle karşılandı.

Mudurnu’da görev yapan Din Görevlisi Eyüp Acar ve Safa Balta isimli Hocalar; Cumhurbaşkanlığı kararıyla 2022 yılı “Süleyman Çelebi Yılı” olarak belirlenmesinin ardından Diyanet TV, “Mevlid” olarak da bilinen “Vesîletü'n-Necât”ı kaleme alan Süleyman Çelebi'yi anmak adına “Vesîletü’n Necât Mevlid-i Şerif'i Güzel Okuma Yarışması”nı izleyiciyle buluşturmaya devam ediyor. 

Süleyman Çelebi'nin kabrinin bulunduğu Bursa'da gerçekleşecek yarışma Türk televizyon tarihinde mevlidhanların yarıştığı ilk yarışma programında jüri üyeliklerini ise; afız Bestekar ve Mevlidhan Amir Ateş, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü Türk Din Musikisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Koca, Büyük Çamlıca Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu önemli isimler yapıyor.

Dün akşam yayınlanan programda Bolu’yu başarı ile temsil eden Eyüp Acar 2’nci olurken, Safa Balta da yarışmadan 4’ncü olarak ayrıldı.

Yarışma esnasında çok sayıda Bolulu, sosyal medya hesaplarından Acar ve Balta’ya destek mesajı attı.

Yarışmayı 2’nci olarak tamamlayan Eyüp Acar yaptığı açıklamada; “Mensubu ve personeli olmakla Her zaman gurur duyduğum Diyanet İşleri Başkanlığımızın TV kanalı Diyanet TV’de yayınlanan Mevlidi Şerifi Güzel Okuma Yarışmasında kıymetli jürimizin kararıyla bölümün 2’ncisi olmak nasip oldu. Yarışma vesilesiyle arayarak mesaj göndererek ve paylaşımlarıyla desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ediyorum. Gönül 1’nci olmayı arzu ederdi, olmadı. Lakin kabul görüp yarışmada bulunmakta bizim için bir onurdu. Safa Balta kardeşimle Bolu’yu, Mudurnu’yu temsil etmekte bizler için ayrıca bir şerefti. Başka yarışmalarda tekrar bulunmak nasip olur inşallah diye dua ediyorum. Allah’a emanet olunuz saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler