Öğrenciler BAİBÜ’den “Memnun Değiliz” dedi

Öğrenciler BAİBÜ’den “Memnun Değiliz” dedi Öğrenciler BAİBÜ’den “Memnun Değiliz” dedi
A- A+

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜniAr) Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması -2024 (TÜMA) sonuçlarını açıkladı.

2016 yılından bugüne yapılan araştırmada öğrencilerin üniversitelerini 6 alanda değerlendirmelerini sağlayan “Öğrenci Memnuniyeti Ölçeği” kullanıldı. Öğrencilerden, “Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı”, “Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet”, “Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” başlıklarında değerlendirme yapmaları istendi.

126’sı devlet 74’ü vakıf olmak üzere 200 üniversitenin lisans öğrencileriyle yapılan araştırmada sadece 7 üniversite maksimum puanı aldı. 139 üniversite ise değerlendirmelerden düşük puan aldı ve FF derecelendirildi.

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin hızla kan kaybetmeye devam ettiği de araştırma sonrası ortaya resmi rakamlarla çıktı. Rektör Mustafa Alişarlı idaresinde her geçen yıl Üniversiteler Liginde alt sıralara doğru giden Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) bu yıl Genel Memnuniyet Sıralamasında 200 Üniversite içinde 131’nci sırada yer aldı. Geçtiğimiz yıl yapılan araştırmada 127’nci sırada olan BAİBÜ 4 sıra geriledi. 

126 Devlet Üniversitesi arasında yapılan Genel Memnuniyet Sıralaması 82’nci sırada yer alan BAİBÜ, bu alanda da geçtiğimiz yıl yer aldığı 79’ncu sıradaki yerine koruyamayarak, 3 sıra geriledi.

Öğrenim Deneyiminin Tatminkârlığı araştırmasında 98’nci (2023’deki sıralama 110), Yerleşke ve Yaşamının Doyuruculuğu araştırmasında 124’ncü (2023’deki sıralama 117), Akademik Destek ve İlgi araştırmasında 165’nci (2023’deki sıralama 153), Kurumun Yönetim ve İşleyişinden Memnuniyet araştırmasında 176’ncı (2023’deki sıralama 153), Öğrenme İmkân ve Kaynaklarının Zenginliği araştırmasında 100’ncü (2023’deki sıralama 112)ve Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği araştırmasında 131’nci (2023’deki sıralama 131) sırada yer alan BAİBÜ, öğrencilerinden geçer not alamamış oldu.

Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması 2024 sonuçlarında ise Yıldız Teknik Üniversitesi birinci, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü ikinci ve Abdullah Gül Üniversitesi üçüncü oldu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler