Okul kantinlerinde fiyatlar el yakıyor

Okul kantinlerinde fiyatlar el yakıyor Okul kantinlerinde fiyatlar el yakıyor
A- A+
Reklam

Artan enflasyon sebebiyle kırtasiye ve okul masraflarını karşılamakta güçlük çeken veliler, bu sefer de fahiş kantin fiyatlarıyla karşılaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki Bolu’daki öğrenciler 2023-2024 eğitim öğretim yılına başlarken, okul kantinlerindeki yüksek fiyatlar velilerin tepkisini çekiyor.

Okul malzemelerinden, gıda fiyatlarına varıncaya kadar neredeyse her ürüne yüzde 100’e yakın zam geldi. Aileler, çocukların okul masraflarına yetişemez duruma geldi. Bütün gün okulda olan çocuklar, kantinden alışveriş etmek zorunda kalıyor. Ancak yeni kantin fiyatları el yakıyor. Yeni kantin fiyatları şaşkınlık yaratırken, marketlerde satılan ürünlerin kantinlerde iki kat daha pahalı satıldığı gözlendi.

Giderlere artık yetişemediğini söyleyen aileler, yetkililere seslendi. Aileler, “Ekonomik kriz biz asgari ücretlileri derinden etkiledi. Çocuklar okulda da beslenemiyor. Asgari ücrete çalışan ailelerin çocukları beslenemedikleri gibi bir de aç kalıyor. Çocuğa hayır diyemiyorsun. Ufak bir hesap yapsın yetkililer. Asgari ücretli bir aile 10 bin lira ev kirası veriyor. Geriye bin lira kalıyor. Bu aileler çocukları nasıl okutsunlar. Yetkililer elini vicdanına koysun. Nasıl geçinelim? Çocuklarımızı nasıl doyuralım?” ifadelerine yer verdiler.

Kantinlerde fiyatlar iki kat daha pahalı..!

En basitinden markette 2 liraya satılan 250 ml. Su kantinde 5 liraya satılırken, çocukların atıştırmalık olarak yedikleri markette 5 liraya satılan çubuk kraker de okul kantinlerinde 10 liradan satılıyor. Marketlerde 1 liraya satılan ürünlerin ise yine okul kantinlerinde 5 liraya satıldığı görülürken, veliler okul kantinlerinde yetkili kurumların denetim yaparak, fahiş fiyatların önüne geçilmesi çağrısında bulundular.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler