Reklam

Onlar dışında mutlu yok..!

Onlar dışında mutlu yok..! Onlar dışında mutlu yok..!
A- A+

Bolu Belediyesinde ve bağlı iştiraklerinde çalışanların hakkını savunmak ve alın terlerinin karşılığını almak için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile toplu iş sözleşme masasına oturan Belediye İş Sendikası, sözleşmelere birer birer imzayı atarken Sendika Başkanı İlhami Yurt dışında mutlu kimse yok.

Başkan Özcan’ın toplu sözleşme imza törenlerinde; Belediye çalışanlarını ikiye hatta üçe bölmesini, Belediye binasındaki personelin oturdukları için çalışmadıklarını ima etmesine, Hükümetin verdiği asgari ücretin üzerinde %30’lar civarında zam yapmasına karşın bunu rakam oyunlarıyla %105 olarak açıklanmasına sessiz kalan Belediye İş Sendikası Başkanı İlhami Yurt, Belediye çalışanları tarafından “Sarı Sendikacılık” yapmakla suçlanıyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’dan aldığı güç ile adeta Belediyede imtiyazli bir halde olduğu iddia edilen Yurt’un, Sendika Başkanı olduktan sonra Belediyede işe soktuğu birinci derecede yakınlarının işe alınmasının karşılığını toplu iş sözleşmesinde fazlasıyla yerine getirdiği de haber merkezimizi arayan bazı belediye çalışanları tarafından iddia edildi.

Son olarak personel şirketi olan Bolu’yu Seviyorum A.Ş.’den sonra Bolu Bel. A.Ş. çalışanlarına yönelik 2 yıl süreli toplu iş sözleşmesi imza töreninde; ““Büroda, masa başında çalışanla sokaktaki temizlik işçisi, Su Kanalizasyonda lağım temizleyen işçi aynı maaş almayacak dedik. Ve büyük ölçüde dediğimiz noktaya geldik. Sizde beden işi daha fazla olduğu için sizin ücretleriniz Bolu’yu Seviyorum A.Ş.’ye göre daha fazla. Ortalama 500 TL daha yüksek olacak” şeklinde konuşarak Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından Belediye işçisi arasında ayrıştırma yapılmasına sessiz kalan Belediye-İş Sendikası Bolu Şube Başkanı İlhami Yurt’un bir de bu konuşmayı alkışlayarak tasdik etmesi, Belediye çalışanları tarafından tepkiyle karşılandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler