Onlara inandılar ve mağdur oldular

Onlara inandılar ve mağdur oldular Onlara inandılar ve mağdur oldular
A- A+

Geçtiğimiz yıl düzenlenen lansman ile Boluspor, Helenex Bilişim A.Ş ile Boluspor Token konusunda anlaşma yaptıklarını duyurdu. Bolu’da bir otelde düzenlenen lansman törenine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın ile iş ve siyaset dünyasından çok sayıda isim katıldı. Boluspor’un da kripto para dünyasına adım atmasını sağlayan Helenex Bilişim A.Ş, iddiaya göre, yaklaşık 4 bin 200 yatırımcıdan 50 milyon TL para topladı. Kripto para alan binlerce yatırımcı paralarını alamamaları üzerine firma hakkında suç duyurusunda bulundular. Ankara barosu avukatlarından Özgür Barça, kripto para borsasına en çok yatırım yapan 50 kişinin vekaletlerini alarak ilgili firma hakkında ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ iddiasıyla dava açtı.

Kripto para borsasının tanıtım lansmanına katılan isimlere de çağrıda bulunan Barça; “Bu düzene bilerek veya bilmeyerek destek veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a, Bolu AK Parti İl Başkanı Suat Güner'e, Boluspor eski başkanı Abdullah Abat'a sesleniyoruz. Çıkın ve bu insanların mağduriyetini nasıl gidereceğinizi açıklayın. Yatırım adı altında ceplerindeki son kuruşu alınan bu insanlara hesap verin. Vurgunla ilgili ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak’ ve ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Mağdur edilen tüm vatandaşlarımızın mağduriyetinin giderileceği ve suçluların cezalandırılacağı konusunda bağımsız yargıya güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

Bolululara çağrıda bulunmuşlardı

Geçen yıl düzenlenen lansmanda Bolululara, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a, Bolu AK Parti İl Başkanı Suat Güner'e, Boluspor eski başkanı Abdullah Abat Helenex Bilişim A.Ş.’ye yatırım yaparak Boluspor Token almaları çağrısında bulunmuşlardı. Kendilerinin de Token alacaklarını ve firmanın güvenir olduğunu açıklamalarıyla tüm Boluluları ikna etme çalışmışlardı.

Bolu’nun şehri emini olan Belediye Başkanı, Milletvekili gibi  güvenilir isimlerin çağrısına uyarak parasını Boluspor Tokene yatıran binlerce Bolulu ise bugün mağdur durumdalar. Token alan Bolulu yatırımcılar paralarını alamadıkları gibi karşılarında da muhatap bulamıyorlar.

Geçtiğimiz yıl Bolululara çağrıda bulunarak Token almalarını isteyen ama bugün dolandırıldığı iddia edilen binlerce Bolulunun feryatlarına kulak tıkayan Özcan, Aydın, Güner ve Abat’ın lansman toplantısında söylediklerini bir kere daha hatırlayalım;

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Biz Boluspor’un taraftarıyız aynı zamanda kendi bütçem onla sınırlı ama ilk talep toplama aşamasına geçildiğinde 50 bin liralık yatırımı kendim yapacağım bu tokene. Bunu da para kazanacağımı bilerek yapıyorum. Ama ben karlı bir yatırım olacağını öngörüyorum. Firmamızın da ciddi bir firma olduğunu biliyorum. İnşallah kulübümüze hayırlı olur.”

Bolu Milletvekili Arzu Aydın; “Klasik siyasetçi gibi küçük şehrin büyük öyküsü Boluspor’un yanındayız söylemleri bizden çıkmaz. Biz Bolu ile beraber kucaklaşan bir Boluspor hayal ettiğimizi ifade ediyoruz. Bizde bütçemiz elverdiğince Boluspor’a destek olmak için ilk açıldığı zaman ne kadar gücümüz yeterse o kadar destek olmak için elimizden geleni yaparız.” 

Boluspor Kulübü eski Başkanı Abdullah Abat; “1 yıldır bunun üzerinde çok çalıştık. Bununla alakaları Boluspor’a değişik firmalardan teklifler geldi. Ama biz şunu istemedik. Altı boş olan manipülasyonlarla değişik spekülasyonlarla 3-5 gün prim yapıp sonradan yalnız bırakılan içi boşaltılan bir token olmak istemedik. Onun bu konuda çok hassas davrandık. Masamızda 2-3 tane teklif varken Boluspor’un menfaatleri uğruna daha iyi teklifler varken bunları reddettik. Çünkü 3-5 günde para kazanıp sonrasında Boluspor kulübünü veya taraftarı Bolulu hemşerilerimizi üzmek istemedik. Boluspor tokeni Bolulularındır. Gerçek Boluspor taraftarınındır. Bolu’da olmayan Türkiye’de yaşayan yaklaşık 800.000 bine yakın Bolulu var. Bunların çok etkili olacağını düşünüyorum. Yatırımcının da Boluspor’un da zarar görmeyeceği şekilde ilerledik. Ben önümüzdeki yılın çok çok token gelirleriyle iyi geçeceğini düşünüyorum. Bu konuda da biz yönetim kurulu olarak izah edeceğiz. İnşallah hep beraber kulübümüzün değerine sahip çıkarsız.” 

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner; “Boluspor Kulübünün bir delegesi olarak bu yapılan anlaşma beni çok mutlu etti. Güzel bir anlaşma olduğunu umut ediyorum. Bizler de sorumluluk olarak üzerimize düşeni haliyle yapacağız ve tahtaya çıkacağı en uzun zamanı da işlem hareketini en uzun vadede yapabileceğimiz en uygun şeyden de tokenimizi alacağız. Fakat Ben; Bolulu olan, Bolu’yu seven ve Bolu’ya değer verdiğine inan bütün hemşerilerimizin de Token bu konuda desteğini beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler