“Otoyol Doğu Girişini kapatın!”

“Otoyol Doğu Girişini kapatın!” “Otoyol Doğu Girişini kapatın!”
A- A+

Bolu’da depremsellik noktasında bakıldığında zemin açısından en uygun yerin şehrin kuzeyi olduğuna dikkat çeken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, şehri kuzeye taşıyacaklarını söyledi.

Şehrin kuzeye taşınmasında en önemli problemin otoyolun her iki tarafından şehre girişlerin daracık viyadüklerle sağlanmasının olduğunu vurgulayan Başkan Özcan, AK Parti Bolu Milletvekillerine çağrıda bulunarak, Arçelik Fabrikasının bulunduğu bölgeden acilen 3’ncü bir otoyol girişinin açılmasını sağlamalarını istedi.

Bakanlıktan gerekli izinlerin alınması noktasında şehirdeki diğer otoyol girişlerinin bahane edilmesi durumunda Otoban Doğu Girişinin kapatılabileceğini belirten Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, üçüncü girişin seçimlerden önce açılması gerektiğini söyledi.

Arçelik Fabrikası civarında açılacak yeni giriş noktası ile ilgili olarak Başkan Özcan, Milletvekillerine; “İki Milletvekilimize de söylüyorum; eğer seçim döneminde Bolu Halkının gözünün içine rahatça bakabilmek istiyorlarsa, seçimden önce Arçelik fabrikasının olduğu bölgede Otoyoldan Bolu’ya 3’ncü girişi versinler. Çünkü biz şehri kuzeye taşımak zorundayız. Her şeyin başı zemin. Otoyolun üzerinde kuzeyde sağlam bir zeminimiz var ama Bolu’da o daracık viyadükler dışında herhangi bir şekilde bizi karşıya bağlayacak geçişler yok. Şimdi o bölgeye TOKİ yapmaya çalışıyorlar. Peki o TOKİ’ler şehre nasıl bağlanacak? Orada oturacak insanlar şehrin güneyine nasıl gelecek? O Yüzden Arzu hanıma da Fehmi Beye de rica ediyorum, Bakandan otoyola 3^ncü bağlantı iznini alsınlar. Bolu’ya bu çıkışlar fazla deniliyorsa gerekirse Bolu Doğu çıkışını kapatsınlar. Zaten doğru dürüst kullanılmıyor. İlla biri kapanacaksa, Bolu Doğu girişini kapatsınlar. Bunu yapmaları onların görevidir. Valla ben vatandaş olsam seçimlerde bu aşamadan sonra hangi yüzle geldiniz diye söylerim” sözleriyle çağrıda bulundu.

Arçelik Fabrikası civarından açılacak yeni giriş için; başta Bolu Çimento Fabrikası ve Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikalara olmak üzere bölgedeki beyaz et üreticilerine gelen tırların ve kamyonların yoğun olarak kullandıkları Doğu Girişinin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından gözden çıkarılması fikrine Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olmak üzere diğer ilgili kurumların nasıl bir tepki vereceği ise merak ediliyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Ahmet (1 yıl önce)
    Zeminin çok da önemli olmadığını deprem profesörü Sayın Mustafa Erdik bey aktarıyor. Zemin bahane edilerek yeni rant kapılarına yol yapılmıyordur umarım.
    0
    0
    Yanıtla
Manşet haberler