Özcan’dan tarihi dönüş

Özcan’dan tarihi dönüş Özcan’dan tarihi dönüş
A- A+
Reklam

CHP Eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik başlattığı değişim hareketi ve söylemleri sonrası 26 Temmuz tarihinde CHP’den ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 5 ay sonra “Baba Ocağım “dediği partisine resmen döndü.

CHP’nin 38. Olağan Kurultayında Özgür Özel’in genel başkan seçilmesinin ardından, af başvurusunda bulunan ve ‘100’üncü Yıl Affı’ kapsamında, 27 Kasım Pazartesi günü gerçekleştirilen MYK ve PM toplantılarında oy çokluğu ile partiye dönüşü için af edilen Özcan, karar sonrası CHP Genel Merkezine giderken bugün de CHP Bolu Milletvekili Türker Ateş ile birlikte TBMM’deki CHP Grup Toplantısına katıldı.

Paşaköy gişelerinde karşılandı

Dün ve bugün Ankara’da gerçekleştirdiği temaslar sonrası akşam saatlerinde Bolu’ya dönen Tanju Özcan’ı taşıyan otobüsü Paşaköy gişelerinde CHP’liler karşıladı. Özcan ve beraberindekiler konvoy halinde şehre girerek CHP İl Başkanlığına geçerlerken burada kendilerini CHP İl Başkanı Tahsin Mert Karagöz, Merkez İlçe Başkanı Çetin Uç ve partililer karşıladı. Kurulan alanda bir konuşma gerçekleştiren Başkan Özcan, yerel seçimlerde rekor kırmak için çalışmalara başlayacaklarını aktardı.

“Kalbimdeki 6 oku hiçbir zaman çıkartmadım”

Burada yaptığı konuşmada CHP’de bir değişim hareketinin başlattığının altını çizen Özcan, “Duygulanıp, ağlayarak bizi burada, baba evimizde yeniden kucakladınız. Hepinize ne kadar teşekkür etsem azdır. İnşallah bundan sonraki süreçte de sizlere layık olmaya devam edeceğiz. Özellikle benim partiye dönüş sürecimde hem ilçe başkanlarımızın hem merkez ilçe başkanımızın, özellikle merkez ilçe başkanımız ve il başkanımızın çok büyük gayretleri sonucunda bu hukuken dönüş gerçekleşti. Aslında ben yeni gelmedim, geri geldim. Ben zaten hiçbir zaman kalbimdeki 6 oku oradan çıkartmadım. Sadece hukuken bir bağ kesilmesi olmuştu. Çok şükür Cumhuriyet Halk Partisinde başlayan değişim sonrasında, biz de baba ocağımıza, Cumhuriyet Halk Partisine alnımızın akıyla, dik bir şekilde dönmüş olduk” dedi.

“Bugünden itibaren seçim startını veriyoruz”

Bolu’da Türkiye rekoru kıracakları iddiasında bulunan Başkan Özcan; “Hep birlikte çalışacağız, üzerimizdeki varsa ölü toprağını hızlı bir şekilde atacağız. Bolu merkezde bir Türkiye rekoru kıracağız. AK Parti Konya’dan ne kadar oy alıyorsa, CHP Karşıyaka’dan ne kadar oy alıyorsa, biz de onların oy oranını geçip bir Türkiye rekorunu kırmaya hazırlanıyoruz. Bunu da hep birlikte başaracağız. Ama bize düşen artık bugünden itibaren seçimin startını veriyoruz. Herkesin elini sıkacağız, herkese yaptıklarımızı anlatacağız ve Bolu’da unutulmayacak, tarihe geçecek bir seçim zaferiyle buradan ayrılacağız” diye konuştu.

Resmini yeniden astı

Konuşmasının ardından parti binasına geçen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanlığı için, CHP’den aday adaylığını başvurusunu yaptı. Başvuru sonrası Özcan, ihracı sonrası CHP’li Belediye Meclis Üyesi İlkay Bayrak tarafından indirilen fotoğrafını da tekrar il başkanlığına astı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler