Pazar esnafının artık Disiplin Yönetmeliği var

Pazar esnafının artık Disiplin Yönetmeliği var Pazar esnafının artık Disiplin Yönetmeliği var
A- A+

Türkiye Pazarcılar Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal, Bolu Pazaryerlerinde hem esnaf hem de müşteriyi daha güvenli hissettirecek yeni kararlar aldıklarını açıkladı.

Pazaryerlerinin Disiplin Yönetmeliği şeklinde esnaf ve müşterilere ayrı ayrı daha güvende hissettirecek bir dizi kararları Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Yönetimi olarak oy birliği ile aldıklarını ifade eden Başkan Mustafa Altındal; “Bolu Merkez ve Mahallelerinde, Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odamıza kayıtlı esnaflarımızla haftanın belirli günlerinde kurmuş olduğumuz pazaryerlerimizde vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vermekteyiz. 

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanlığı olarak her zaman, her şartta ve her koşulda Odamıza kayıtlı Esnaflarımızın yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. 

5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanuna istinaden Oda Başkan ve Yönetim Kurulunun görev ve yetkileri, Oda Üyelerinin haklarını korumak, çalışma konularına giren gelişimlerini sağlamak ve bunun gibi diğer görev ve yetkilerini yerine getirmek asli görevimizdir. Ancak 5362 sayılı Kanunun 11’nci maddesi M fıkrasında; “Oda Üyeleri ve Müşterileri Arasında Çıkacak Anlaşmazlıkları Çözümlemek, Ceza Gerektiren Hallerde Konuyu Birlik Disiplin Kuruluna Sevk Etmek” gerekmektedir denilmektedir. Bu amaçla Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası olarak 30 Ağustos 2024 tarihinde Başkanlığımda toplanan Yönetim Kurulumuzun pazaryerlerindeki disiplin uygulamaları noktasında oy birliği kararlar aldık. Almış olduğumuz kararlar Pazaryerlerimizde, müşteri memnuniyetini arttırmak, Pazaryerlerimizin huzurunu ve güvenliğini korumak, Odamıza kayıtlı Üyelerimizin haklarını korumak amaçlı alınmış kararlardır. Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı olarak Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarımla seçildiğimiz ilk günden bugüne hiç durmadan çalışarak, üreterek her zaman Oda Üyelerimizin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” dedi. 

Bolu Manavlar ve Pazarcılar Esnaf Odası tarafından alınan kararlar şu şekilde;

Pazarın huzurunu bozan esnafa af yok..!

Pazarların kurulduğu günlerde herhangi bir sebepten dolayı pazaryeri içerisinde pazaryerlerinin huzurunu bozan, esnaflar arasında tartışma ve kavga içerisine giren esnafların tespiti yapılarak, Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Belediye Encümeni ve Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Disiplin Kuruluna sevki yapılacak.

Müşteri de güvence altına alındı

Pazaryerlerine alışverişe gelen tüketicilere; hakaret, küfür ve saygısızca eylemde bulunan, bu durumu kanıtlanan ve yazılı şekilde Odaya veya Bolu Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne şikayette bulunulan Esnaf hakkında Belediye Encümenine, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Disiplin Kuruluna sevki yapılacak.

Alkollü satışa izin verilmiyor

Pazaryerinin kurulduğu günlerde alkol ve uyuşturucu madde tüketimi kullanan tezgah sahibi veya çalışan personelin tespiti halinde Belediye Encümenine, Emniyet Müdürlüğüne ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Disiplin Kuruluna sevki yapılacak.

Yüksek sesle satış yapılmayacak

Müşterileri ve diğer Pazar esnafını rahatsız edici, çok yüksek sesli olarak çığırtkanlık yapan tezgah sahibi veya personeli tespiti yapılması durumunda Belediye Encümenine sevki yapılacak.

Ayıplı mal satana ceza verilecek

Müşterilerine; bozuk, ayıplı, çürük sebze meyve satışı yapan Esnaflar tespit edildiği takdirde Zabıta Müdürlüğüne ve Belediye Encümenine sevk edilerek, cezalandırılmaları sağlanacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler