Sağlık Bakanına sorunları aktardı, çözüm istedi

Sağlık Bakanına sorunları aktardı, çözüm istedi Sağlık Bakanına sorunları aktardı, çözüm istedi
A- A+

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu’da sağlık sektöründeki eksikleri tek tek sıralayarak, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’na soru önergesi verdi.

Bolu’da sağlık sektöründe yaşanan sıkıntılar daha önce birçok kez dile getirildi. Özellikle üniversite hastanesinde farklı illerden gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk, Bolu’da yaşayan vatandaşlarda rahatsızlığa neden oluyor. Bolu’daki sağlık hizmetleri noktasındaki eksikliği MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Ankara’da dile getirdi. Akgül, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun cevaplaması istemiyle soru önergesi hazırladı.

Sorunları tek tek sıraladı

Önergede, kentin sağlık noktasındaki sorunları tek tek sıralanarak, “Bolu ilimizde Sağlık Bakanlığımıza bağlı hastanelerimizde, uzman doktor eksikliği, tıbbi cihaz eksiliği ve hastane yatak kapasitelerinin yetersizliği sağlık hizmetlerimizde aksaklıklara yol açmaktadır. İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin il dışından hasta kabulü nedeni ile kapasitesinin üstünde hizmet vermeye çalışması hem sağlık personelinin iş yükünü arttırmakta hem de vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden faydalanmasını zorlaştırmaktadır. Çocuk, onkoloji, çocuk hematoloji, çocuk kardiyoloji gibi uzman doktur bulunmayan bölümler nedeni ile çocuklarımızın tedavisinde sıkıntılar yaşanmaktadır. Hastanelerimizde PET/CT, röntgen, MR ve BTC gibi tıbbi cihazların eksiliği ya da yetersizliği nedeni ile sadece tahlil ve çekim yatırmak için vatandaşlarımızın Ankara ya da Düzce hastanelerine yönlendirilmektedir. İlimizde ayrıntılı ultrason cihazı bulunmasına rağmen perinatoloji uzmanı bulunmadığı için kullanılmamaktadır. İzzet Baysal Ağır ve Diş Sağlığı Merkezi hastane olma kriterlerini taşımasına rağmen hastane ruhsatı alamadığı için vatandaşlarımız diş ameliyatlarını il dışında olmak zorunda kalmaktadır” denildi.

6 Soru sordu

Önerge kapsamında cevaplanması istenen sorular şunlar oldu:

“Bu kapsamda;

1.       İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinin kapasitesinin üstünde hasta kabul etmesi nedeni ile yaşanan yoğunluğu azaltmaya yönelik bir çalışma yapılacak mıdır?

2.       Bolu’ya yapılması planlanan ve 2024 Yatırım Programında bütçe ayrıldığı görülen, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Fizik Tedavi Hastanesinin etüt proje çalışmaları hangi aşamadadır?

3.       Bolu hastanelerimizde uzman doktoru bulunmayan, çocuk onkoloji, çocuk hematoloji, çocuk kardiyoloji bölümlerine görevlendirme yapılacak mıdır

4.       Hastanelerimizdeki Pet/CT, röntgen, MR ve BTC gibi eksik tıbbi cihaların tamamlansı noktasında çalışmalarınız var mı?

5.       İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bulunan ayrıntılı ultrasın cihazının kullanılabilmesi için Perinatoloji Uzmanı ataması yapılacak mıdır?

6.       Bolu’da bulunan, Ağız ve diş Sağlığı Merkezine, hastane ruhsatı verilmesi yönünde bir çalışmanız var mıdır?”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler