Savaş Başkan Boluspor'u ipten aldı

Savaş Başkan Boluspor'u ipten aldı Savaş Başkan Boluspor'u ipten aldı
A- A+
Reklam

FIFA dün aralarında Boluspor’un da mücadele ettiği 1. Lig’den 5 kulübün de yer aldığı Türkiye’deki 25 profesyonel futbol kulübüne transfer yasağı getirdi.

FIFA, transfer yasağı alan kulüplerin listesini yayınladı. Yayınlanan listede hem ulusal hem de uluslararası transfer yasaklarına da yer verildi.
Öte yandan FIFA'nın yayınladığı listede hem ulusal hem de uluslararası transfer yasaklarına da yer verildi.

FIFA'dan transfer yasağı alan kulüplerin arasında pek çok Türk kulübü yer alıyor. FIFA'nın paylaştığı listede en fazla transfer yasağı alan kulüpler sıralamasında Türk kulüplerinin açık ara birinci sırada yer alması da dikkat çekti.

İşte Süper Lig’de transfer yasağı alan kulüpler

Adana Demirspor - 3 dönem  
Antalyaspor - 3 dönem  
Alanyaspor - 3 dönem  
Hatayspor - 3 dönem  
MKE Ankaragücü - 3 dönem  
Kayserispor -3 dönem  
Samsunspor - 2 dönem

1. Lig'de 5 kulübe transfer yasağı

Altay - süresiz (kaldırılana kadar)  
Erzurumspor FK - süresiz (kaldırılana kadar)  
Giresunspor - süresiz (kaldırılana kadar)  
Tuzlaspor - 3 dönem  
Yeni Malatyaspor - 3 dönem

İşte o takımlar

Adana Demirspor, Adanaspor, Akhisarspor, Alanyaspor, Alg Spor, Altay, Ankaragücü, Antalyaspor, Bursaspor, Denizlispor, Elazığspor, Erzurumspor, Gaziantepspor, Giresunspor, Hatayspor, Kardemir Karabükspor, Kayseri Erciyesspor, Kayserispor, Manisaspor, Mersin Talimyurdu Spor Kulübü, Samsunspor, Tuzlaspor, Ümraniyespor, Yeni Malatyaspor.

Abak olmasa Boluspor da o listede olacaktı

Kulüp Başkanı seçildiği günden bu yana Boluspor’u yaşatmak için kendi imkanlarının yanında Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşları ve kırmızı beyaz sevdalısı Bolu Halkı ile üstün bir mücadele veren Boluspor Başkanı Savaş Abak, Boluspor’un transfer yasağı almasına da engel oldu.

Başta Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olmak üzere Bolu’daki siyasi ve büyük firmalardan hiçbir destek görmeden, hem ligde mücadele edecek takımı kuran bir yandan da eski Başkanlar Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat’tan gelen borçları temizlemeye çalışan Başkan Savaş Abak, geçmişe dönük futbolculara ait borçları ödeyerek kara listeye Boluspor’un ismini yazdırmadı.

Sezon ortasında düzenlediği basın toplantısında bir çoğu kayıtlarda olmayan eski futbolcuların alacaklarını ödemek zorunda kaldığını açıklayarak Boluspor'un transfer yasağı ile karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunarak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Bolu Milletvekillerinden destek isteyen Abak, destek çağrısına karşılık alamasa da futbolcuların mahkemelik borçlarını ödeyerek bu duruma engel olmuştu. 

Bir çok büyük şehrine ve sanayi kentlerinin takımları FIFA’nın transfer yasağı listesinde yer alırken, iki sezonda büyük bir miktarı kendi cebinden olmak üzere yaklaşık 130 milyon lira gibi ciddi bir kaynağı Boluspor’a Yönetim Kurulu Üyesi arkadaşlarıyla sağlayan Boluspor Başkanı Savaş Abak’a, dünden bu yana sosyal medyada Bolusporlu taraftarlar destek ve teşekkür mesajları yayınlıyorlar.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

1 yorum yapılmış

  • Adem (3 ay önce)
    Allah razı olsun Savaş başkandan, Rabbim işlerini bol ve bereketli eylesin. Gerçekten aslan yürekli bir başkanımız var, herkesin kaçtığı bir dönemde, verdikleri sözleri yerine getirmedikleri bir dönemde, Bolu için Boluspor için yaptıkları takdire şayan. İyi ki varsın Savaş başkan.
    %100
    %0
    Yanıtla
Manşet haberler