Siyasi çekişmelerin Bolu'ya verdiği zararın son örneği

Siyasi çekişmelerin Bolu'ya verdiği zararın son örneği Siyasi çekişmelerin Bolu'ya verdiği zararın son örneği
A- A+
Reklam

Kent Meydanının yanı sıra Askeri Gazino ve lojmanlar, Defterdarlık, Orman Bölge Müdürlüğünü de içine alan 140 bin metrekare olarak planlanan Kültür Park alanında yer alan eski adliye binası hatırlanacağı üzere Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde Bolu Belediyesi’ne kazandırılmıştı. 

Bolu için bir kazanım olan eski Adliye Binasının olduğu yere Kent Müzesi yapılacağını açıklayan Başkan Yılmaz, Tahrir Meydanı’nın bile 100 bin metre kare olduğunu vurgulayarak, Bolu’ya 140 bin metrekarelik bir Kültür Park kazandırma hayalini Bolulularla paylaşarak, ilk adımı atmıştı.

Yılmaz’ın görev süresi Bolu’ya bu devasa Kültür Parkı kazandırmak için yetmezken, yerine Bolu Belediye Başkanı olarak göreve başlayan Tanju Özcan ise binaya çok kısa bir süre sonra Kent Müzesi haline dönüştürüleceğini müjdelemişti. Ama Başkan Özcan da 3 yıldır binaya tek bir çivi çakmayarak, çürümeye terk etti.

Her iki Belediye Başkanı Bolu Belediyesi’ne ait olan bir yer ile ilgili Bolu’ya ve Bolululara değer katacak bir eseri kazandırmanın hayalini kurarken; AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, bugün yaptığı sosyal medya paylaşımı ile tahsisi Bolu Belediyesi’nden alınarak Kültür ve Turizm Bakanlığına geçtiğini müjdeledi.

Bolu Belediyesi’nin tasarrufunda olan yani Bolu Halkının istek ve ihtiyaçlarına göre, Boluluların binanın geleceğinde söz sahibi olmasının hakkının elinden alınmasını bir müjde olarak Bolu’ya açıklayan AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, siyasilerin çekişmelerinin Bolu’ya verdiği zararı da net bir şekilde göstermiş oldu.

AK Partili Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın dünyadaki ender şehirlerde olan bir 140 dönümlük alana kurulacak Kültür Park projesinin neden hayata geçirilmediğinin hesabını CHP’li Belediye Başkanı Tanju Özcan’a sorarak, Bolu’ya bu dev eseri kazandırmanın yollarını aramak yerine, eski adliye Binasının tahsisinin Bolu Belediyesi’nde alındığını müjdelemesi de Bolu’ya hizmette vizyonun ne noktalara geldiğini gözler önüne sermiş oldu.

Milletvekili Arzu Aydın konu ile ilgili kendince Bolu Halkına verdiği müjdeyi sosyal medyada; “Tahsisi uzun bir süredir müze yapılmak üzere Bolu Belediyesinde olan ve kanuni süresi boyunca maalesef atıl bırakılan eski Adliye binası, Kültür ve Turizm Bakanlığına 'kütüphane' yapılmak üzere tahsis edilmiştir. 

Binlerce meslektaşımıza ev sahipliği yapmış bu tarihi binanın düzenlenmesiyle birlikte Bolu'nun evlatlarına hizmet edecek olması için çalışmalarımıza Kültür ve Turizm Bakanlığımızın destekleriyle devam edeceğiz.

Bu vesileyle yeni gelişmenin ilimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadeleriyle duyurdu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler