Son tercih Tanju Özcan

Son tercih Tanju Özcan Son tercih Tanju Özcan
A- A+
Reklam

CHP’den ihraç edildikten sonra partisiz kalmasına rağmen hala bir umut CHP’nin iç işlerine yönelik sosyal medya paylaşımları yaparak, CHP’lileri sesi olduğunu iddia eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, son yapılan “CHP Genel Başkanı kim olmalı” anketi, tokat gibi cevap oldu.

Cumhurbaşkanı Adayı olarak çıktığı siyasi yolculuğunda Bakanlık ve son olarak CHP Genel Başkanlığı ile devam eden Tanju Özcan’ın bu macerası CHP’den ihraçla sonuçlanırken, yapılan ankette CHP’lilerin de CHP Genel Merkezi ile aynı düşüncede olduğunu gözler önüne serdi.

ASAL Araştırma tarafından yapılan, “CHP Genel Başkanı kim olmalı” anketinde Ekrem İmamoğlu ön planda çıkarken, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da ankette son sırada yer aldı.

14-25 Temmuz 2023 tarihleri arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Bursa, Balıkesir, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Kırıkkale, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van, Yalova ve Zonguldak'ta 18 yaş ve üzeri 2 bin 520 kişiyle yapılan ankette vatandaşlara, "Şayet Kemal Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrılır/ istifa ederse kimi CHP Genel Başkanı olarak görmek isterseniz?" sorusu yöneltildi.

Ankete katılanların yüzde 31.6'sı bu soruya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yanıtını verdi. Bunu yüzde 15.5 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş cevabını verenler takip etti. CHP Grup Başkanı Özgür Özel yanıtı ise yüzde 8.4 ile üçüncü sırada yer aldı. Yüzde 5.1'lik bir kesim ise bu soruya CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül cevabını verdi.

Partisiz Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın son sırada yer aldığı anketten çıkan sonuç şekilde;

-          Ekrem İmamoğlu: 31.6

-          Mansur Yavaş: 15.5

-          Özgür Özel: 8.4

-          Mustafa Sarıgül: 5.1

-          Gürsel Tekin: 3.5

-          Muharrem İnce: 2.6

-          Canan Kaftancıoğlu: 2.1

-          Tanju Özcan: 0.9

-          Diğer: 5.2

-          Cevap Yok: 4.8

-          Fikrim Yok: 20.3

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler