Sümer Camisi yıkıldı ama akıbeti meçhul?

Sümer Camisi yıkıldı ama akıbeti meçhul? Sümer Camisi yıkıldı ama akıbeti meçhul?
A- A+

Sümer Mahallesi Yeni Cami binasına Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğünce “depreme dayanıksız yıkılması gereken zayıf bina” olarak ilan edilmesinin ardından, cami hızla yıkıldı. Yıkılan caminin yerine, iki parselden oluşan bin 411 metrekare arsaya ne yapılacağı ise belirsizliğini koruyor.

Mülkiyeti Bolu Hayır İşleri Yapma Vakfı’na ait olan cami arsasına yapılan yeni projede, altı eskisi gibi vakfa gelir getirmesi amacıyla işyeri, üstü de ibadethane olarak yeni proje yapılırken, ibadethanelerin altına işyeri yapılmasının önüne geçen yeni yönetmelik, bu projenin uygulanmasını engelledi.

Geçtiğimiz yıllarda Bolu Belediyesi’nin yaklaşık 4 milyon lira gibi bir rakama satın almak istediği arsayı değerlendiremeyen Vakıf yönetimi, arsanın geleceğini Genel Kurulun kararına bırakacak.

Vakıf Genel Kurulu önümüzdeki aylarda toplanarak ya yeni bir proje yaparak bu arsayı değerlendirecek ya da camiyi bu arsaya kendisi yaparak, Türkiye’nin en ciddi bütçesine sahip Diyanet İşleri Başkanlığı’nın taşra teşkilatı olan Bolu Müftülüğüne ücretsiz olarak kullanım hakkını verecek.

Yönetiminde kendi iş alanlarında başarılı iş insanları bulunan Bolu Hayır İşleri Yapma Vakfı Yönetiminin, hem mahallenin ihtiyacı ibadethaneyi karşılayacak hem de Vakfın hayır işleri yaparken kullandığı gelirlerine katkı sağlayacağı ticari bir çözümü nasıl bulacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler