Suya zam yapıldı

Suya zam yapıldı Suya zam yapıldı
A- A+
Reklam

Bolu Belediyesi Meclisinin dün akşam gerçekleşen oturumunda su fiyatlarına 0-5 metreküp arasına %39.5, 6-15 metreküp arası kullanım fiyatına ise %49.5 zam yapıldı. Zam teklifi daha yüksek bir oranda Komisyondan gelirken CHP’li Belediye Meclisi Üyesi Cumhur Bandakçıoğlu’nun önerisi sonrası zam 10 puan geri çekildi. Su fiyatlarına güncelleme yapılmasına yönelik teklifine Cumhur İttifakı hayır oyu kullanırken, Millet İttifakının evet oyları ile zam teklifi kabul edildi.

“Suya zaten her ay zam yapılıyor”

Her ay alınan karar gereği suya zam yapıldığına dikkat çeken AK Partili Meclis Üyesi Bülent Oturak, yapılan bu artışla suya zam zam üstüne zam yapıldığını ifade etti.

Cumhur İttifakı olarak yapılan su zammına karşı olduklarını söyleyen Oturak konu ile ile ilgili yaptığı konuşmada; “Bülent Oturak; Üretici fiyat endeksine göre her ay ücretlerimizin güncellenmekteydi. Zaten vatandaş her ay otomatik olarak zamlanmış suyunu alıyordu. Buna rağmen zam üstüne yeniden zam geliyor. Bunun bir anlamı yok. Yapılan zamma karşıyız. Hani Türkiye’nin en ucuz suyunu Bolu kullanacaktı? 5 yılın sonunda bunun gerçekleşeceği şeklinde Başkan Beyin vaadi var. Seçime bir ay kala bakacak en ucuz su nerede, onun altına çekecek suyun fiyatını. Buna şark kurnazlığı derler. Suya yapılan zammı kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

“Siyaseten hayır diyorsunuz”

Hükümetin elektrik ve doğalgaz fiyatlarına bir yıl içerisinde yaptığı zamları hatırlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da yaptığı konuşmada yapılan zamma siyaseten karşı çıkıldığını söyledi. 

Özcan; “Elektriğe yapılan zammı kabul ediyor musun? %476 zam yapılmış. Bununla ilgili ne diyorsun? Doğalgaza yapılan zam %572. Sen bunları görmemezlikten geleceksin, Yüzde 49.5 niye zam yapıyoruz diyeceksin. Her ay enflasyona göre rakamlar yüzde 35-40 civarında güncelleniyorsa, sizin o çok zeki eski Başkanınız temiz su arıtma tesisini Gölköy’den alarak, Salıbeyler’e verip suyu elektrikle basacağım dediyse bu benim hatam mı? Maliyetler ortada. Hükümet elektriğe ve doğalgaza zam yaparken ne diyor? Dışa bağımlıyız. Peki biz kim bağımlıyız? Hükümete! Hükümet yüzde 500’ü yapıştıracak, sen burada yüzde 49.5’a sırf siyaseten hayır diyeceksiniz” dedi. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler