Tanju Özcan nereye koşuyor?

Tanju Özcan nereye koşuyor? Tanju Özcan nereye koşuyor?
A- A+

Bolu Belediye Başkanı olarak Bolu Halkı tarafından 2019 yılında yetki verilen ve kendisinden “Şehrül Emin” olması Bolu Halkı tarafından istenen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, nereye koşuyor?

Bolu Halkına hizmet etmek yerine sosyal medya paylaşımlarıyla sürekli gündeme gelme çabasında olan Tanju Özcan, özellikle gece yarısından sonra yaptığı paylaşımları da gündüz silmesiyle dikkat çekiyor.

Bolu’yu projeleri ve hizmetleriyle gündeme taşıyamayan Özcan, siyasi anlamda son günlerde eleştirilerin ve ağır ithamlara maruz kalırken, Bolu’dan da kendisine yönelik ağır eleştiriler yükselmeye başladı.

“Zavallı yalancı hırsız”

Özcan; ilk olarak Boluspor Kulübü eski Başkanı Abdullah Abat tarafından kendisine yönelik olduğu iddia edilen ağır ithamlara maruz kaldı. 

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın 30 Nisan 2022 tarihinde Boluspor-Adanaspor maçını takip etmek için hava yolu ile Adana’ya gitmeden önce havalimanından elindeki valizle yaptığı; 3 puan beklentisi ile Adana yollarındayım… Biz bitti demeden bitmez kimse heveslenmesin bu takım küme düşmez” paylaşımına göndermede bulunduğu iddia edilen Abat’ın; “Zavallı yalancı hırsız... Geliyor gelmekte olan...” paylaşımını yapmış, ardından da “Sen Adana'ya Bolu esnafından tehditle topladığın paraları valize koyup gittiğinde soyunma odasına girmeden yüzbinleri cebine indiren bir hırsızsın. Kimsesiz, sığıntı, zavallı hırsız!!!” ifadelerini kullandığı paylaşımlara sessiz kalmıştı.

Tanju Özcan bu paylaşımlara karşılık henüz bir açıklama yapmazken, bu cesur ve ağır suçlama içeren paylaşımları yapan Abat da kimi kast ettiğini bugüne kadar açıklayamadı.

“Yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi”

14 Mayıs seçimleri sonrası “Uyuyamıyorum..delirmek üzereyim…13 milyon sığınmacı demek, 10 yıl sonra 20 milyon terörist demek! Çoluğumuza çocuğumuza, esnafımıza bıçak çekip gasp ettiklerinde bu paylaşımlarımı hatırlarsınız umarım! Ama geç kalacağız o zaman! Artık bu seçim seçim olmaktan çıktı! Sığınmacı sever RTE mi, gitsin diyenler mi arasında referandum mu…ne olur dikkatli oy kullan kardeşim!” ifadeleriyle yaptığı paylaşım sonrası Özcan bu sefer de CHP listelerinden Meclis'e giren DEVA Partili Mustafa Yeneroğlu ile karşı karşıya geldi.

İkili arasında hakarete varan tartışma yaşanırken Özcan'ın tweetini alıntılayarak "Bu nazi kafasının yeri ya akıl hastanesi ya da cezaevi, kamu görevi yapması asla kabul edilemez!” paylaşımında bulunan Yeneroğlu, tartışmaya son noktayı koydu.

“Belediye Başkanı sözüne sadık olmalı”

Son olarak ise Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak’ın kendisine yönelik; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Boluspor camiasının önünde, destek sözü verdi. Ama verilen sözler bugüne kadar yerine gelmedi. Bu süreçte Ben de bir iki aydır, Belediye Başkanı ne demek, nasıl olmalıdır diye düşünüyorum. Bir insan belediye başkanından önce güvenilir olmasını ister. Sonra çalışkan olmasını ister. Vatandaşa hizmet götürmesini ister. Halkının huzuru, sağlığı ve esenliği için gereken önlemleri almasını ister. Araştırdım baktım, kitapta böyle yazıyor. Ama Bana soracak olursanız da Belediye Başkanı en başta sözüne sadık olması gerekir”, Ben, buradan Sayın Tanju Özcan’a sesleniyorum; oyun oynayacak yaşı geçtik. Artık bir şeyler yapacak isen adam akıllı bir şeyler yapmanız gerekiyor. ‘Ateşe attın, yansınlar’ dedin. Bizi ateşe attın. Yalnız bıraktın. Ama Bolu halkı bunu sana sorar. Kongrede yüzlerce kişinin önünde söz verdin. Yanına gidiyorum, bana “ne dersen haklısın, boynum kıldan ince” diyor. Eyvallah. Ama bana sözün var. Şunu bilin, kulübe bu sezon delikli bir kuruş yardım etmedi. Daha söyleyecek çok sözüm var. Ama artık bu sözleri de Boluspor camiasına bırakıyorum” sözlerine de Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan cevap veremedi.

Gündem değiştirmek için pankart astı

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak’ın kendisine yönelik açıklamaları sonrası Bolu kamuoyu ve Boluspor taraftarlarının eleştiri bombardımanına tuttuğu Tanju Özcan, bugüne kadar yaptığı en güzel iş olan gündem değiştirmek için hemen kolları sıvadı.

Kadınlara hakaret içeren ifadeler kullanan ve mülteci karşıtlığı ifadeleriyle sık sık gündem olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu sefer yine mültecileri hedef alan bir pankartı, Bolu Belediyesi hizmet binasına astı.

Mesleği avukatlık olması nedeniyle seçim kanunu çok iyi bilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Belediye binasına astırdığı geçici sığınmacılara yönelik Türkçe ve Arapça ifadelerin yer aldığı pankartın kamu kurumlarına pankart asılamayacağı şekildeki seçim yasaklarına aykırı olduğu için mahkeme tarafından kaldırıldı.

Okuyucumuza açıklamamızdır

Haberde kullanılan resim CHP’li Bolu Belediyesi Meclis Üyesi İlkay Bayrak tarafından hazırlanarak kendisine ait sosyal medya hesaplarında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile ilgili yaptığı paylaşımda kullanılan bir fotoğraftır. Sanata ve sanatçıya olan saygımızdan dolayı CHP’li Bolu Belediyesi Meclis Üyesi İlkay Bayrak’ın bu özel çalışmasından kullandığımızı belirtmek isteriz. Sayın CHP’li Bolu Belediyesi Meclis Üyesi İlkay Bayrak’a teşekkür ediyoruz.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler