Tanju Özcan resmen CHP'de

Tanju Özcan resmen CHP'de Tanju Özcan resmen CHP'de
A- A+
Reklam

Bolu Belediye Başkanı Tanju ÖzcanCHP Parti Meclisindeki oylama sonucu, 43 oy ile CHP’ye geri göndü.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 2023 milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinden ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dair sert eleştiriler yapmıştı. İlerleyen süreçte, Tanju Özcan’ın kesin ihraç talebiyle parti disiplin kuruluna sevk edildiği öğrenildi. Disiplin kurulu, 26 Temmuz Çarşamba günü, Tanju Özcan’ı Cumhuriyet Halk Partisinden ihraç etti.

Temmuz ayında gerçekleşen ihracın ardından, Cumhuriyet Halk Partisi 38. Genel Kurultayı’nda, Özgür Özel, partinin genel başkanlığına seçildi. Başkan Özcan, Özel’in seçilmesinin ardından, CHP’nin 100’üncü yıla özel başlattığı “Af” programına başvuru yaptı.

Tanju Özcan’ın af başvurusu sonuç verdi. CHP’nin yeni MYK ve PM üyeleriyle gerçekleştirdiği toplantıda Başkan Özcan için karar verildi. PM, 43 oyla partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, af başvurusunu kabul etti. Tanju Özcan CHP’ye geri döndü.

“RESMİ OLARAK GERİ DÖNÜŞ YAPMIŞ OLDUK”

Özcan, konuyla ilgili şu açıklamaları yaptı; "Az önce güzel haberi Bolu İl Başkanımız Tahsin Mert Karagöz’den aldım. Baba Evi’ne döndüm. Başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel ve Cumhuriyet Halk Partisinin Parti Meclisi üyelerine şükranlarımı sunarım. Atatürk’ün partisinde ve onun ilkeleri çerçevesinde siyaset yapmaya devam edeceğim. Her şey çok daha güzel olacak. Bana ve Bolu’muza hayırlı olsun. Gözümü açtığım, Atatürk’ün partisine, Parti Meclisinin aldığı karar neticesinde resmi olarak geri dönüş yapmış olduk. Bundan dolayı elbette mutluyum. Heyecanlıyım. Yeni parti yönetimimiz ve Sayın Genel Başkanımız da böyle bir karar vererek, değişim konusunda ne kadar samimi olduğunu bütün topluma da göstermiş oldu. Hayırlı olsun hem benim için hem partimiz için. Hem de süreci yakından takip eden herkes için”

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler