Tanju Özcan’ın emekçi sevgisi..!

Tanju Özcan’ın emekçi sevgisi..! Tanju Özcan’ın emekçi sevgisi..!
A- A+
Reklam

Emekçi ve emekçinin alın teri üzerine kameralar karşısında söylediği sayısız edebi konuşmaları ve sosyal medya paylaşımları olan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, işçi ucuz çalıştırmakla övünüyor.

Özellikle Belediyenin iştiraki şirketlerde son aylarda gününde maaş ödenmemesi nedeniyle sıkıntılı günler geçiren çalışanların tek dertlerinin, gününde maaş alamamaları olmadığını da Tanju Özcan itiraf etti.

Bolu Belediyesi Meclisi toplantısında Bolu Belediyesi’nin şirketlerinde çalışan işçilerin sayı ve yıllık maliyetleri hakkında açıklamada bulunan Özcan, bu kişilerin Bolu Belediyesi bünyesinde çalışması durumunda daha fazla maliyetleri olacağını vurgulayarak, ucuz işçi çalıştırmakla övündü.

Şirketlerle ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Biz bu sene 30 milyon lira Bolu Bel A.Ş.’ne, 20 milyon lira da Bolu Tur A.Ş.’ne daha ödemedik ama sermaye aktardık. Bolu Bel A.Ş.’de çalışan sayısı 160, Bolu Tartek’de çalışan sayısı 60, Bolu Tur’un sosyal tesislerinde çalışan sayısı 58, Halk Ekmek’te çalışan sayısı 17 ve Kooperatifte de çalışan sayımız 150’dir. Toplam 445 kişi çalışıyor ve bunların maaşlarının toplamı bir yılda 111 milyon lira tutuyor. Belediye bünyesinde çalıştırmaya kalksak 149 milyon 520 bin lira ödeyecektik. Burada 50 milyon lira biz şirketlere destek veriyoruz ama karşılığında 111 milyon lira karşılığında 445 kişi çalıştırılmış oluyor. Yani 445 kişiyi Belediyede istihdam etmeye kalkın, yıllık 149 milyon 520 bin lira tutuyor” dedi.

Bolu Belediyesi’ndeki emekçilerle aynı işi yapmalarına karşılık, Belediyenin şirketlerinde çalışan emekçilerin alın terlerinin karşılığını daha az bir ücret olarak ödemeyi başarılı bir Belediyecilik ve Belediye Başkanlığı performansı olarak kamuoyuna açıklayan Tanju Özcan’ın, bu açıklamaları da emekçinin alın terine olan hassasiyetini gözler önüne sermiş oldu.

Torpillilerine Belediyede yüksek maaş, garibana şirkette eziyet

Öte yandan geçtiğimiz aylarda katıldığı bir canlı yayında; katıldığı canlı yayında sorulan "Belediye kadroları nasıl kuruluyor?" sorusuna "Belediyede torpilsiz kimse olmaz, herkesin bir referansı vardır" yanıtını veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın aslında ne demek istediği de böylelikle ortaya çıkmış oldu.

Verdiği rakamlar da gerçeği yansıtmıyor

Kooperatifte çalışan 150 kişinin asgari ücret aldığını, diğer şirketlerde çalışanların daha fazla maaş aldığını ifade eden Tanju Özcan’ın, açıkladığı yıllık işçilik maliyetleri de gerçeği yansıtmıyor.

Başkan Özcan’ın verdiği rakamlara göre; 150 kişi asgari ücretle çalıştığı takdirde yıllık maliyetleri 21 milyon 166 bin 200 lira tutuyor. Özcan, toplamda 111 milyon lira olduğunu söylediği işçilik maliyetinin 21 milyon 166 bin 200 lirasını asgari ücretlilere ödediğine göre geriye kalan 295 işçinin yıllık maliyeti de 90 milyon lira tutuyor. Bu 295 kişinin de o zaman bir işçinin aylık brüt maaşı ise 25 bin 376 liraya geliyor ki o zaman merak edilen sorusu ise 295 kişinin de 20 bin lira üzerinde maaş alıp almadığıdır.

Sosyal medya algısı ve rakamlarla oynayarak 5 yılın sonunda kendini başarılı bir Belediye Başkanı ilan eden Tanju Özcan’ın ne kadar başarılı olduğunu ve yine emekçinin alın terinden kısarak verdiği rakamların gerçekliğinin de önümüzdeki günlerde tartışılması bekleniyor.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler