Taş olsa çatlar ama onlar susuyor!

Taş olsa çatlar ama onlar susuyor! Taş olsa çatlar ama onlar susuyor!
A- A+

Boluspor Başkanı Savaş Abak dün düzenlediği basın toplantısıyla hafta içi duyurduğumuz gibi kongre kararı aldıklarını ve bir daha Başkan adayı olmayacağını açıkladı.

Kendisinin 150 milyon lira, Yönetici arkadaşlarının da 50 milyon lira gibi ciddi bir rakamı ceplerinden verecek kadar Boluspor’u sevmeleri ve sahiplenmelerine karşılık Başkan Savaş Abak ve Yönetim Kurulunu bu kararı almaya iten en önemli sebep ise eski Başkanlar Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat’ın bıraktığı enkaz oldu.

Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat’ın; yönetimsel hataları ve hesapsız kitapsız Kulübü yönetmeleri sonrası Boluspor’daki enkazı iki yıllık düzgün bir idare sonucu düzlüğe çıkaran Savaş Abak'ın bırakırken de haklı isyanı kameralara yansıdı.

Başkan Savaş Abak’ın iki yıldır bu isyanı, suçlamaları ve iddiaları karşısında ise Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat’ın Boluspor ve Bolu kamuoyuna tek kelime açıklama yapmamaları ise dikkat çekiyor.

“Eski Yönetimlerin 2 milyon Euro borcunu ödedik”

2017-2018 sezonunda 5 Milyon Euro harcanarak takımın play of oynatıldığına dikkat çeken Abak, bu yıl play of takımın maliyetinin ise 2 milyon 400 bin Euro olduğunu açıkladı. Geçmiş Başkanlardan kalan 2 milyon Euro borcu ödediklerini açıklayan Başkan Abak ve Yönetimin, bu eski borçlar ödenen parayı transfere harcayabilseler bugün Boluspor’un Süper Lig’de olması ise kaçınılmaz bir gerçek olarak öne çıkıyor.

Eski Başkanların bıraktığı enkazdan bahseden Başkan Savaş Abak; 

“Göreve başladığımız 28 Mayıs 2022’den bu yana; temlikler, icralar, hacizler, eski futbolcu borçları, eski personel borçları, eski banka borçları, eski vergi dairesi borçları, eski avukat borçları, eski teknik heyet borçları, FIFA, CAS, vesaire, vesaire… Hep bunlarla mücadele ettik. Her geldiğim Başkanlık döneminde banka borcundan bıktım. Eski vergi borçlarından bıktım. Temliklerden bıktım. İcralardan bıktım. Acaba bu icraları getirenler, kendi şirketlerinde de böyle mi davranıyorlar. Bugüne kadar bu Yönetim irili ufaklı yaklaşık 30 dosya kapattı. 2 milyon Euro’nun üzerinde ödeme var. Borç 1’ken ödenmeyince 8 kat, 10 kat 10 olmuş. Ödenmesi gereken 250 bin lira 2 milyon, 30 bin Euro 360 bin Euro, 70 bin liralık anlaşma 290 bin lira, 80 bin liralık ödeme 800 bin lira olmuş. Ama Allah’ın izniyle bunların hepsi ödendi. Kalan dosya sayımız da 4 ve bunların da ödemesi 125-130 bin Euro’yu geçmemesi gerekir. Ama inşallah onu da 5-10 katıyla ödemeyiz” dedi.

“Abdullah Abat’ın keyfi gelir de temliki kaldırır inşallah”

Eski Başkanlardan kalan 2 milyon Euro’luk borcun ödenmesinin yanında Boluspor’un bugün itibariyle kendisi ve Yönetim Kurulu Üyelerine olan borç dışında hiçbir borcu olmadığının altını çizen Başkan Savaş Abak; “Bugün itibariyle Boluspor Kulübünün banka borcu yok. Personel borcu yok. FIFA ve CAS’a hiçbir borcumuz yok. Hiçbir dosyamız yok. Temliklerin büyük kısmı bitti. Sadece Spor Toto’ya bir temlikimiz var onu da Abdullah Abat’ın kaldırmasını bekliyoruz. İnşallah keyfi geldiğinde o temliki kaldırır. Geldiğimiz gün 28 Mayıs 2022 ve bugün 24 Mayıs 2024 yani yaklaşık 24 aydır Boluspor Kulübü bankalara bir kuruş finansman ve faiz ödemedi. Tüm Kulüpler bugün %50, %60’larla faiz ödüyor. Bu Kulüp bir kuruş faiz ödemedi” diye konuştu.

 “Ayrılanların Boluspor’a olan nefretleri neden?”

Abak; “Son iki yılda çok zorluklar yaşadık. Bizden önceki son 6 yılın sıkıntılı ve çözülmemiş işleri bizlere kaldı. İnsanlar beni yordu. İnsanlarla uğraşmak beni yordu. Bana ne Abdullah’tan, bana ne Tacettin’den. Merhaba der geçerim. Ama bakıyorum Boluspor’a yanlışlıklar yapılmış. O da benim zoruma gidiyor. Ben de burada 10 sene önce Başkanlık yaptım. Tertemiz teslim ettim. Geçen bir yerde yazı okudum, şöyle diyor; insan, edindiği her tecrübe sonrası iyi olan bir yanını kaybediyor. Şunu anlamıyorum; buradan ayrılınca, Boluspor’a olan bu nefretin sebebi ne? Size Boluspor ne yaptı? Bu mu Başkanlık? Bizim de hatamız oluyor. Ben olmuyor demiyorum. Bir olur, iki olur, üç olur. Ama bile bile olmaz. 10 liralık suya kim 100 lira verir? Ne yaptınız abi? Tamam ödedik sıkıntı yok. Ama ne bitmez dosya imiş! Bıktım insanlarla uğraşmaktan. Herkesin yaşam felsefesi ve yaşama bakışı farklı. Bazısı; parası, malı mülkü için hayatını tüketiyor, bazısı da haysiyeti, şerefi ve onuru için hayatını tüketiyor. Ben şu anda eski vergi borçlarını ödemesem, o dönemde görev yapmış tüm Yönetim Kurulu Üyelerinin hesaplarına bloke gelir. Bunu hepsi biliyor. İnanın artık isim konuşmaktan nefret eder hale geldim. Çünkü Boluspor’u dibe çekiyor. Bu gelirlere karşılık harcanan paralar nedeniyle gün gelecek bu kulüplerin tamamı batacak ve şirketleşenler ayakta kalacak. Allah’tan Bolu’da bizim gibi kerizler var” ifadelerini kullandı.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler