Tühom &Gazel rüzgarı esti

Tühom &Gazel rüzgarı esti Tühom &Gazel rüzgarı esti
A- A+

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Kongre Merkezi Bordo Salonda Anadolu’nun Renkleri halk Oyunları Gösterileri coşkuyla sahnelendi. Bolulular büyük ilgi gösterdiği gösteriye çevre illerden de çok sayıda katılım olduğu gözlendi.

200 kişiden oluşan gösteri ekibinde her yaş grubundan oyuncuların olması büyük beğeni topladı. 

Roman gösterisi, canlı müzik eşliğinde Horon gösterileri Seymen, Zeybek, Antalya, Mardin, çiftetelli, Kahramanmaraş, Artvin ve Bolu yöreleri ekiplerinin gösterileri büyük alkış aldı. 

Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrullah Güler yaptığı konuşmada yapılan gösteriye olan ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ekip oyuncularına ve eğitmenlerine teşekkür etti.

Hatırlanacağı üzere; Bolu Gazel Folklor Spor Kulübü (BOGAF), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile spor federasyonlarının düzenlediği veya izin verdiği faaliyetlere veya spor müsabaka ve yarışmalarına katılmak ve bunların hazırlık ve eğitim çalışmalarını yapmak amacıyla 11 Kasım 2019 tarihinde Sıdıka Kilitçi tarafından kurulmuştu. 

Kurulduğu yıldan itibaren her kesimden her yaş grubundan insanın katıldığı kulüpte halk oyunları çalışmaları yapılıp yılsonunda da yapılan gösteriyle halk danslarını sevenlere görsel şölen olarak sunuyor.

BAİBÜ Türk Halk Oyunları ve Halk Müziği Topluluğu'nun (TÜHOM) kuruluşunun 25. yılı olması nedeniyle de gösteri sonunda tüm öğrenciler adına Topluluk öğrenci başkanı Enes Eyüpoğlu tarafından Topluluğun Akademik Danışmanı Sıdıka Kilitci'ye günün anısına Köroğlu Heykeli hediye edildi.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler