Tüm soruları doğru cevapladı

Tüm soruları doğru cevapladı Tüm soruları doğru cevapladı
A- A+
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının sonuçlarının açıkladı. 1 milyon 30 bin 195 öğrencinin 4 Haziran tarihinde girdiği sınavda, 562 öğrenci tam puan aldı. 

Orhan Gazi Ortaokulu öğrencisi 14 yaşındaki Taha Can Tekin de 500 tam puan öğrenciler arasına adını yazdırarak, Bolu’nun gururu oldu.

Sınav sonrası cevap anahtarını karşılaştıran ve bu sonucu alacağından emin olan Taha Can Tekin, kesin sonuçların açıklanmasından sonra haklı gururu, Ailesi ve öğretmenleriyle birlikte yaşadı.

Okul Müdüründen ilk sinyal gelmişti

İlimizde başarılarıyla adından sık sık bahsettiren Orhangazi Ortaokulu Müdürü Ahmet Topal, LGS sınavının yapıldığı 4 Haziran tarihinde yaptığı sosyal medya paylaşımında; “LGS de Türkiye birincisi çıkaracağız inşallah. Dershaneye gitmeden sadece okul kurslarına devam ederek hazırlandı. Tüm soruları doğru cevaplayan Taha Can Tekin öğrencimizi, emeği geçen öğretmenlerimizi, anne babasını ve özellikle de sınıf rehber öğretmeni Öznur öğretmenimi tebrik eder başarılarının devamını dilerim” sözleriyle başarıyı ilk duyuran isim olmuştu.

İdeali Galatasaray Lisesinde okumak 

Sonuçların açıklanmasıyla mutluluğunu ailesiyle yaşayan Taha Can Tekin, Galatasaray Lisesi’nde okumak istediğini söyledi.

Tekin; “Sürece bolca soru çözerek, bolca kitap okuyarak hazırlandım. İlk başta günde 140 soruyla başladım, ardından da en sonunda 290 soruya kadar çıktım. Tabi ki beklediğim bir başarıydı. Galatasaray Lisesinde okumak istiyorum” dedi. Sınava girecek yaşıtlarına öğrencilere tavsiye veren Tekin, “Bol bol soru çözmeleri, öğretmenlerini derslerde dikkatli dinlemeleri, bol bol kitap okumalılar” ifadelerini kullandı.

Ailesinin haklı gururu

Çocukları için koordineli çalıştıklarını belirten Baba Şefik Tekin, “Oğlumuz LGS’de Türkiye şampiyonu oldu. Onun için çok mutlu ve gururluyuz. İnşallah istediği yerlere gider. Bundan sonraki eğitim hayatında başarılar diliyorum oğluma. Biz ailecek eğitimlerinde, ders çalışmasında onu rahatlatarak, fazla sıkmadan, eğitim materyallerinde birçok farklı yayın alarak, soru çözdürerek, öğretmenleriyle koordineli çalışarak, başarı elde ettiğimize inanıyorum” diye konuştu.

Anne Gülcan Tekin ise çocuklarının eksiklerini tamamlamak için sürekli planlar yaptıklarını işaret ederek, “Taha Can ile oyunlar da oynadık, yeri geldi film de izledik. Yeri geldi planlarını biraz bozduk, tekrar planlar yaptık. Daha eksiklerini anlayarak, eksiklerini tamamladık. Planlı, özverili çalışmasına yardımcı olduk”  şeklinde konuştu.

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler